Kairat ''tukao'' Zvezdu i uzeo joj igrača!

Rival Crvene zvezde u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope boravak u Beogradu nije iskoristio samo da pobedi 0:2, već i da se pojača.

Fudbal 06.07.2015 | 12:40
Kairat ''tukao'' Zvezdu i uzeo joj igrača!

U danu kada se pojavila informacija da je predsednik Kairata ponudio milion evra za pozajmicu Idana Vereda, uz mogućnost otkupa posle godinu dana, stigao je i demanti iz Crvene zvezde...

Generalni direktor Zvezdan Terzić izjavio je da se zahvalio gospodinu Kairatu Bornabajevu na ponudi i da Vered sada nije na prodaju.

Ali, neko drugi jeste!

Saznajemo, ipak, da je Crvena zvezda danas ustupila napadača Đorđa Despotovića na šestomesečnu pozajmicu u Kairat, klub sa kojim se sastaje u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Despotoviću, koji je i dalje pod ugovorom sa Crvenom zvezdom, 30. juna istekla je takođe šestomesečna pozajmica u kazahstanskom Žetisuu, u kojem je postigao pet golova na 17 mečeva ovog proleća, ali je očigledno da je ostavio pozitivan utisak na čelnike Kairata, koji su gostovanje u Beogradu i pobedu od 0:2 iskoristili i da ponude crveno-belima da preuzmu "brigu" o Despotoviću.

I Crvena zvezda i Despotović su pristali na takvu opciju, a dogovoreno je i da u ugovor bude uneta cena otkupa.

Despotović je u Zvezdu došao prošlog leta, ali se u prvom delu sezone 2014/15 nije najbolje snašao, pa se otisnuo u Kazahstan, u kojem ga očigledno cene, iako je polusezonu proveo u klubu koji se bori za opstanak.

U Kazahstanu se igra "kontra" prvenstvo u odnosu na nas, tamo su ekipe na polovini lige sa odigranih 18 utakmica, tako da će Despotović transfer u jedan od najjačih klubova te zemlje ostvariti praktično u jeku sezone.

Kairat je drugi na tabeli sa realnim izgledim da se do kraja šampionata bori za titulu prvaka.

Revanš meč između Kairata i Crvene zvezde, u Almatiju, je narednog četvrtka.

Komentari / 0

Ostavite komentar