Vimbldon - Jelena: Uvijek vjerujem u sebe!

Jelena Janković bila je presrećna posle trijumfa nad Petrom Kvitovom (3:6, 5:7, 6:4) i izjavila je da je ostala mirna kada je zaostajala set i brejk.

Tenis 05.07.2015 | 23:00
Vimbldon - Jelena: Uvijek vjerujem u sebe!

“Ne mogu da prestanem da se smejem, zaista sam srećna. Velika pobeda za mene, na Centralnom terenu protiv dvostruke šampionke. Drago mi je što sam uspela da ostanem jaka i pozitivna na podlozi koja nije moja omiljena – bila sam mirna kada sam zaostajala set i brejk“, rekla je Jelena.

“Kada sam osvojila drugi set, znala sam da mogu da pobedim. Borila sam se, bila sam vrtlo hrabra na kraju i uspela sam. Neverovatno“, dodala je Jankovićeva.

Do sredine drugog seta činilo se da Kvitova kontroliše meč, ali je onda Jelena postala sigurnija.

“U prvom setu je bila bolja, slala je duboke i jake loptice, nije bilo mnogo dugih razmena i imala sam poteškoća samo da ostanem u poenu. Sve se dešavalo prebrzo, nije bilo ritma. Kako je meč odmicao, osećala sam se bolje i kretala sam se bolje, popravila sam tajming i slala sam duge loptice. Odlično sam i servirala, što je mnogo pomoglo. U trećem setu je bilo pitanje ko će duže da izdrži, tada je koncentracija naročito važna. Bila sam bolja u završnici, a imala sam malo i sreće“, objasnila je srpska teniserka.

Na konstataciju novinara da je u vrhu po broju asova, Jankovićeva je odgovorila kroz smeh:

“Je l’ to stvarno? Neko mi je rekao, da. Ne razmišljam o asovima, već samo o tome da pogađam mesta koja želim i da čuvam servis. Možda moj servis nije tako brz kao kod nekih devojaka, ali je efektan ako pogađam svoje tačke. Sada mi je prvi servis funkcionisao, dosta lako sam čuvala svoje gemove i Petri je bilo teško da me napadne“.

Jankovićeva je rekla da uvek veruje u sebe, čak i kada joj ne ide najbolje, i dodala je:

“Ako sam zdrava i mogu maksimalno da radim na dnevnom nivou, onda je sve lakše. Iskreno, sada nisam na nivou na kojem želim,pre svega fizički – moram da budem jača i brže, ali nisam uspela najbolje da se spremim zbog povreda. Biće mi potrebno neko vreme da dođem do nivoa koji želim. Videćemo, mislim da mogu da se vratim na najviši nivo. Nisam stara, još sam mlada u srcu i izgledam prilično dobro, tako da ’zašto da ne“, zaključila je Jelena uz smeh.

Komentari / 0

Ostavite komentar