Fedeks o rekordu, "hokaju", riternu...

Švajcarac Rodžer Federer izjavio je da ne razmišlja mnogo o mogućnosti da prestigne Pita Samprasa po broju osvojenih Vimbldona.

Tenis 06.07.2015 | 10:40
Fedeks o rekordu, "hokaju", riternu...

Federer ima priliku da osvoji osmi Vimbldon u karijeri i tako prestigne Pita Samprasa koji je u karieri takođe sedam puta trijumfovao u Londonu. On ističe da ne razmišlje mnogo o rekordima.

"Ne, ne razmišljam mnogo, da budem iskren. Ovaj mi ne bi doneo ništa posebno. Više mi je značilo da se izjednačim sa njim."

"Rekord po broju nedelja na mestu broj jedan je takođe držao. Možemo o tome više da pričamo. O trofeju se priča nekoliko nedelja, pa to prođe i onda treba da čekaš još godinu dana ako želiš da ostvariš taj cilj. Vimbldon smatram velikim turnirom, naravno da bih voleo da ponovim momente koje sam mnogo puta imao ovde.“

Komentatori mečeva često spominju da Federer ne voli „hokaj“ sistem, pa je Švajcarac izneo svoj stav povodom toga.

"Zanimljivo je što to spominju. To je zbog toga što moraš biti oprezan kada se nešto novo uvede. Mislim da to nije 100% precizan sistem, recimo da je 99% tačan, ali i dalje nije sto procenata, po mom mišljenju. Ali mislim da je dobro što to postoji. Ne bi bilo u redu da izgubiš na Vimbldonu zbog nečije jedne loše procene. Tako da danas to podržavam. Jedino što ne mogu da razumem je zašto se nastavlja igra po mraku kada u tom slučaju hokaj nije dostupan? Tu se ne slažem sa supervizorima turnira koji svaki put produže meč, to se dešavalo nekoliko puta do sad. Mislim da igra treba da se prekine kad hokaj više ne može da se koristi."

Federer se bez većih problema plasirao u osminu finala pobedom nad Semom Grota sa 3-1, po setovima 6:4, 6:4, 6:7, 6:2, a naredni rival biće mu Roberto Bautista Agut.

Federer ističe da mu je naporno da igra protiv tenisera koji imaju dobar, brz servis i da postoje stvari koje on mora da popravi kada ima takvog rivala.

"Jedina stvar koju moram da promenim je ritern. Sve ostalo mogu da kontrolišem. Kod riterna bitna je reakcija, posebno ako je u pitanju servis volej. Pokušavam da odigram kratke udarce. Takođe mora se razmišljati o pravoj strani, zapamtiti kako se kreće protivnik, u koju stranu ide, gde je uspešniji, a gde ne. Isto važi i za mene, šta raditi kod drugog servisa, šta kod prvog. Mislim da mi je najnapornije kada igram protiv igrača koji imaju odličan servis, da uhvatim njihov šablon", rekao je Federer.

Komentari / 0

Ostavite komentar