Vimbldon, 6. dan - pregled...

Kanađanin Vasek Pospišil naredni je protivnik našeg Viktora Troickog, posle pobede nad domaćim igračem Džejmsom Vordom. Srpski teniser Nenad Zimonjić i Australijanka Jarmila Gajdošova plasirali su se u osminu finla Vimbldona u konkurenciji mešovitih dublova. Britanski teniser Endi Mari plasirao se u četvrto kolo Vimbldona pošto je bio jači od povrede i raspoloženog Andreasa Sepija.

Tenis 05.07.2015 | 13:20
Vimbldon, 6. dan - pregled...

Pospišil je savladao Vorda posle velike borbe u pet setova rezultatom 6:4, 3:6, 2:6, 6:3, 8:6.

25-godišnji momak iz Vernona ostvario je najbolji rezultat na Gren slemovima plasmanom u osminu finala Vimbldona.

“Bio je ovo veoma težak meč. Prvi put sam se plasirao u četvrto kolo na Gren slemovima i veoma sam srećan. Pokušavao sam da se držim na terenu i čekam svoje prilike, mnogo sam srećan što sam prošao”, rekao je Pospišil posle meča.

Tamo ga čeka Troicki koji je u četiri seta pobedio Dastina Brauna, ‘dželata’ Rafaela Nadala. Troicki i Pospišil nikada se do sada nisu sastajali.

Zimonjić i Gajdošova su pobedili američko-francusku kombinaciju Bob Brajan/Karolin Garsija sa 3:6, 6:3, 9:7.

Zimonjić i Gajdošova su posle sat i 42 minuta uspeli da eliminišu četvrte nosioce na turniru.

Njihovi protivnici u narednom kolu biće pobednici meča Florin Mergea (Rumunija)/Mihalea Krajček (Holandija) - Robert Lindšted (Ssvedska)/Anabel Medina Geriges (Sspanija).

Ranije Zimonjić se zajedno sa Poljakom Marcinom Matkovskim plasirao u osminu finala u konkurenciji muških dublova, pošto su posle tri sata i 15 minuta pobedili britansko-francusku kombinaciju Dominik Inglot/Rože Eduar Vazelan sa 6:7 (4:7), 2:6, 7:6 (7:3), 6:4, 6:3.

Mari je pobedio Sepija rezultatom 6:2, 6:2, 1:6, 6:1, posle nešto više od dva sata igre.

Najveća nada domaćina igraće u borbi za četvrtfinale protiv Hrvata Iva Karlovića koji je u četiri seta eliminisao Žo-Vilfreda Congu.

Mari je odigrao sjajna prva dva seta koja je dobio po 6:2, potpuno iskoristivši indisponiranost rivala u prvih sat vremena igre.

Početkom trećeg seta Sepi je zatražio medicinski tajm aut, posle kojeg se Endi potpuno ohladio i počeo da greši. Vrlo brzo dva puta je ispustio svoj servis i Italijan je smanjio na 2-1 u setovima.

Tada je Mari osetio bolove u desnom ramenu, zbog čega je pozvao fizioterapeuta, pošto je prethodno izgubio brejk u uvodnom gemu četvrtog seta.

Posle ukazane pomoći kao da se na terenu pojavio novi teniser – Britanac je trčao sa jedne na drugu stranu, stizao svaku loptu i potpuno podigao publiku na noge. Vezao je šest gemova što mu je omogućilo pobedu, a posle pauze izgubio je samo osam poena.

“Način na koji sam završio meč je način na koji želim da igram do kraja turnira. Nije prijatno kada čovek od 90 kilograma leži na vama, ali je pomoglo”, opisao je Mari tretman povrede.

Čeh Tomaš Berdih takođe je prošao dalje, pobedom nad Pablom Anduharom sa 4:6, 6:0, 6:3, 7:6 (7-3). Njegov protivnik u sledećoj rundi biće Žil Simon koji je u francuskom derbiju, odigranom na dva stadiona, savladao Gaela Monfisa sa 3:6, 6:3, 7:6 (8-6), 2:6, 6:2.

Komentari / 0

Ostavite komentar