Detoksikacija tijela na prirodan način

Osim što pomaže u oblikovanju tela, vežbanje povećava energiju, poboljšava raspoloženje i sprečava razne bolesti. Dobar san potreban je telu kako bi se obnovilo i funkcionisalo najbolje što može.

Zdravlje 05.07.2015 | 09:00
Detoksikacija tijela na prirodan način

Zaboravite na sve što se priča o detoksikaciji tela dijete i razni biljni preparati nisu najzdraviji način čišćenja organizma. Umesto tih drastičnih mera isprobajte ovih pet zdravijih varijanti.

Odmorite se

Detoksikacija se ne postiže samo hranom. Opustite se, radite jogu i dobro se naspavajte. Dobar san potreban je telu kako bi se obnovilo i funkcionisalo najbolje što može.

Izbegavajte brzu hranu

Iz prehrane izbaci svu nezdravu, brzu hranu. Primetićete kako bez prerađene hrane, loših ugljenih-hidrata i šećera imate više energije tokom celog dana. Probajte da izbacite i gluten, mlečne proizvode i alkohol na dve nedelje.

Krećite se

Redovno treniranje nije tu samo za mršavljenje. Osim što će pomoći u oblikovanju tela, vežbanje će povećati energiju, poboljšati raspoloženje i sprečiti razne bolesti.

Jedite svežu, zdravu hranu

Trudite se da uvek jedete svežu hranu punu hranjivi sastojci. Kuhinju ispunite voćem i povrćem, žitaricama od celog zrna, orašastim voćem i proteinima.
Mali trik: na tanjir stavite hranu u što raznolikijim bojama. Tako ćete u telo uneti različite minerale, vitamine i antioksidanse.

Unosite dosta tečnosti

Temelj svake detoksikacije je voda. Pijte puno vode i tako ćete ubrzati probavu, probuditi celi probavni sistem i jetru. Uz vodu možete piti i čajeve ili vodu sa limunom.

RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar