Vimbldon: Jelena je i više nego uzbuđena!

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da je veoma uzbuđena posle pobede nad prošlogodišnjom šampionkom Vimbldona Petrom Kvitovom.

Tenis 04.07.2015 | 21:40
Vimbldon: Jelena je i više nego uzbuđena!

Kvitova je dvostruka londonska šampionka, posle 2011. je bila najbolja 2014. godine, pa je branila titulu, ali je naišla na Jelenu, koja je napravila veliki preokret za ulazak u osminu finala.

"Ne znam šta da kažem od uzbuđenja, srce mi udara jako posle svega. Teško mi je da igram na travi, poslednjih godina sam imala loše nastupe, ali sjajno je pobediti, naročito na Centralnom terenu pred fantastičnom publikom. Protivnica mi je bila u dobroj formi, a meni je preostalo da se borim i dalje, kada sam dobila drugi set. Neverovatno je dobiti dvostruku šampionku Vimbldona, koja je posebno dobra na ovoj podlozi. To mi je ulilo mnogo samopouzdanja za nastavak turnira", rekla je Jankovićeva posle pobede.

U osmini finala, sastaće se sa Agnješkom Radvanskom, koju je pobedila dva puta u sedam međusobnih duela. Baš u poslednjem susretu, Jelena je bila bolja, 2014. u četvrtfinalu Rima sa 6:4, 6:4 na šljaci. Na travnatoj podlozi, do sada se nisu sastajale.

“Uživam, zabavljam se na terenu i uzbudljivo mi je. Uspela sam da dobijem dvostruku šampionku Vimbldona. Sada sve može da se desi. Poslednji put me je pobedila u Rimu, zaista igra fantastično na ovoj podlozi i to što sam trijumfovala mi daje mnogo samopouzdanja”, zaključila je Jankovićeva.

Komentari / 0

Ostavite komentar