Vimbldon: Dalje idu Voznijacki, Čilić, Federer!

Danska teniserka Karolina Voznijacki rutinski se plasirala u osminu finala Vimbldona, pobedom nad Italijankom Kamilom Đorđi. Rodžer Federer je izgubio prvi set na ovogodišnjem Vimbldonu, ali se bez većih problema plasirao u osminu finala. Marin Čilić plasirao se u osminu finala Vimbldona pošto je posle maratonskog meča koji je trajao dva dana pobedio Džona Iznera.

Tenis 04.07.2015 | 19:00
Vimbldon: Dalje idu Voznijacki, Čilić, Federer!

Voznijacki je do trijumfa nad italijanskom igračicom došla sa 6:2, 6:2, posle jednog sata i 12 minuta igre.

U borbi za četvrtfinale, Dankinja će se sastati sa Špankinjom Garbinom Mugurusom, koja je eliminisala Anđeliku Kerber sa 7:6, 1:6, 6:2.

Voznijacki je odigrala veoma dobar meč protiv Đorđi koja je, s druge strane, napravila previše grešaka. Dankinja je imala 73 odsto ubačenog prvog servisa, nasuprot samo 56 Italijanke, koja je napravila i devet dvostrukih servis grešaka. Vineri su bili na Kamilinoj strani – 19 prema 12, ali je isto tako i napravila 27 neiznuđenih grešaka od svoje rivalke.

Švajcarski teniser u trećem kolu je pobedio Australijanca Sema Grota sa 3-1, po setovima 6:4, 6:4, 6:7, 6:2.

Sedmostruki šampion Vimbldona bio je veoma siguran u većem delu meča protiv čoveka koji je odservirao najbrži servis u istoriji, a mali pad imao je samo u taj-brejku trećeg seta.

To ga nije mnogo poremetilo, odmah na startu četvrtog je napravio brejk i lako je priveo meč kraju.

Koliko je Rodžer bio siguran u ovom meču govori i pdoatak da Grot nije imao nijednu brejk loptu. U taj-brejku trećeg seta je iskoristio nekoliko grešaka Švajcarca, ali više od toga nije mogao.

Federerov naredni rival biće Roberto Bautista Agut koji je sa ubedljivih 3:0 pobedio Basilašvilija.

Meč između Čilića i Iznera je zbog mraka u petak prekinut u petom setu pri rezultatu 10:10, a u subotu je Čiliću bilo potrebno samo dva gema da završi posao – 7:6, 6:7, 6:4, 6:7, 12:10.

Čilić je u većem delu meča bio bolji rival, propustio je u petak nekoliko meč lopti, ali je na kraju ipak završio posao u subotu. Njegov naredni rival biće Amerikanac Denis Kudla.

Hrvatski teniser je prethodno veliku priliku da meč reši u petak propustio početkom petog seta. Napravio je odmah na startu brejk i poveo sa 3:0, ali je u petom gemu ispustio servis. U 10. gemu Čilić je imao i tri meč lopte na servis Amerikanca, ali se Izner izvukao i produžio meč do subote.

Zanimljivo je da je Izner prethodno bio učesnik i najdužeg meča u istoriji tenisa upravo na Vimbldonu kada je posle tri dana i 11 sati tenisa pobedio Nikolu Maua sa 70:68 u petom setu.

Komentari / 0

Ostavite komentar