Uhapšena braća Mamić!

Predsednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić uhapšeni su na granici između Hrvatske i Slovenije, prenose hrvatski mediji.

Fudbal 04.07.2015 | 16:00
Uhapšena braća Mamić!

Mamići su zaustavljeni na granici i privedeni, a sa njima su bili njihovi advokati Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Pre nekoliko dana, USKOK je braći Mamić pretresao kuće, a u petak je pokrenuta istraga protiv njih. U rešenju, koje je objavljeno u petak uveče, ističe se da tužilaštvo Zdravka Mamića sumnjići da je iz kluba nezakonito izvukao najmanje 52 miliona kuna (sedam miliona evra), a njegovog brata da je klub oštetio za 38,1 miliona kuna (pet miliona evra).

“Pošto su izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih avokata saznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira tima i kluba, odlučili su se neodložno za povratak u Hrvatsku kako bi odmah, sarađujući sa istražiteljima, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti”, stoji u saopštenju Dinama, “Želimo da naglasimo kako cijela ekipa, stručni štab, fudbalska škola i svi zaposlenici čvrsto stoje iza svojih kolega i potpuno smo uvereni da će dokazati svoju nevinost”.

Pored za braću Mamić, USKOK je zatražio i hapšenje izvršnog direktora Hrvatskog fudbalskog saveza Damira Vrbanovića, a on se oko 11 časova i našao pred sudijom. Tužilaštvo je njegovo hapšenje zatražilo zbog opasnosti od uticanja na svedoka, a braće Mamić zbog opasnosti od bega, uticanja na svedoke i opasnosti ponavljanja istih prekršaja.

Još u petak uhapšen je poreznik Milan Pernar, koji se sumnjači da je sa Mamićima i Vrbanovićem učestvovao u ilegalnim radnjama kojima su oštećeni Dinamo i država Hrvatska.

Komentari / 0

Ostavite komentar