Divno! Novak ispunio želju bolesnoj Japanki...

Novak Đoković je još jednom pokazao da je car - poslaće potpisani dres teško bolesnoj devojci iz Japana, kojoj je to bila najveća želja.

Tenis 04.07.2015 | 23:00
Divno! Novak ispunio želju bolesnoj Japanki...

Novak Đoković je još jednom pokazao da je veliki. Da je čovek.

Svet je potresla priča 19-godišnje Japanke Tomoke Sumitanji, obolele od pancitopenije, neizlečivog imunološkog oboljenja, a kojoj je jedina želja bila da dobije potpisan dres najboljeg tenisera sveta.

RTS prenosi da je Ambasada Srbije u Tokiju uspela da stupi u kontakt sa saradnicima Novaka Đokovića i oni su preneli da je najbolji teniser sveta odvojio i potpisao dres za mladu Japank i da će joj taj dragoceni suvenir biti poslat direktno.

Ta vest već je stigla do Tomoke. Njen ujak Šigeki u razgovoru sa novinarom RTS-a izrazio je zahvalnost Novaku i njegovom timu, ambasadi Srbije i Javnom serviru za pomoć.

"Tomoka se rasplakala kada sam joj saopštio tu vest, a sa njom, zaplakali smo i ja i medicinske sestre. Svima nam se čini da joj se boja vratila u obraze. Rekla je da će se odsad boriti najviše što može da bi bar došla u stanje da može da prima posete i lično se zahvali ljudima iz Srbije koji su joj pomogli", rekao je Šigeki Sumitanji.

Japanka je u cunamiju 2011. godine ostala bez oba roditelja, a od tada se o njoj stara ujak.

Dok je živela sa ujakom u Tokiju, u njoj se probudila želja da vidi Novakove mečeve uživo, a pošto on nikako nije dolazio na ATP turnir u Tokiju, odlučila je da počne da radi kako bi zaradila za avionsku kartu i pogledala njegove nastupe na Rolan Garosu ili Vimbldonu.

Međutim, upravo u vreme kada je prikupila novac i počela da planira put u Evropu, Tomoka je obolela od pancitopenije, neizlečivog imunološkog oboljenja u kojem broj belih i crvenih krvnih zrnaca drastično opada i smrt nastupa najčešće kao posledica unutrašnjog krvarenja.

U toj borbi, međutim, u njoj se rodio novi san. Jedini koji sada ima. Da u svoje ruke uzme dres i reket koje je koristio Novak.

Bravo, Novače! Izdrži Tomoke!

Komentari / 0

Ostavite komentar