Izložba fotografija Odri Hepbern u Londonu

Među izloženim fotografijama glumice koja je vladala filmskim platom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, nalaze se i slike iz privatne kolekcije njenih sinova

Zabava 04.07.2015 | 12:58
Izložba fotografija Odri Hepbern u Londonu

Više od 80 fotografija Odri Hepbern, koje prate život poznate holivudske glumice, izloženo je u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu.

Među izloženim fotografijama glumice koja je vladala filmskim platom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, nalaze se i slike iz privatne kolekcije njenih sinova, koje javnost do sada nije imala priliku da vidi.

Posetioci imaju priliku da vide fotografije Odri Hepbern iz vremena kada je išla u školu pa sve do pred njenu smrt, kada je kao ambasador UNICEF-a putovala po svetu i pomagala deci, ali i sve između - od intimnih, nikada viđenih fotografija do onih najpoznatijih nje kao ikone stila.

Odri Hepbern je počela da glumi sa nepunih 20 godina, iako je više želela da pleše i peva. Želja joj se ispunila - direktno na Brodveju, gde joj je glavna uloga u mjuziklu "Žiži" donela prestižnu pozorišnu nagradu.

Imala je najbolje filmske partnere koje je Holivud imao da ponudi, poput Garija Kupera, Gregorija Peka, Hemfrija Bogarta, Freda Astera, Pitera O'Tula, Berta Lankastera...

Samu sebe nije smatrala lepoticom i nije verovala da će sa svojim licem ikada završiti na filmu, ali snimila je 30 igranih filmova i dobila skoro isto toliko nagrada - uključujući i Oskara.

Izložbom se obeležava 65. godišnjica od njenog nastupa u klubu "Siro" na Vest Endu u kojoj se danas nalazi javna arhiva Nacionalne galerije potreta. Prema navodima medija, upravo ti nastupi otvorili su ovoj oskarovki prolaz na film.

Izložba "Odri Hepbern: Portreti ikone" biće otvorena do oktobra.

Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar