Bečki buvljaci prepuni turista

Posetiocima austrijske prestonice postalo je omiljeno da pored standardnih suvenira sa sobom kao uspomenu ponesu i neki od antikviteta sa bečkih buvljaka.

Putovanja 04.07.2015 | 12:52
Bečki buvljaci prepuni turista

Šetnjom po buvljacima i pijacama antikviteta u Beču mogu se naći nesvakidašnji, ponekad i supoceni predmeti.

Buvljak kod bečke pijace „Našmarkt“ je već postao institucija. Svake subote od 6:30 do 18 časova oko 400 prodavaca nudi svoju robu. Pored privatnih lica koji imaju svoj štand ovde se može pazariti i kod iskusnih starih antikvara. Tako je i ponuda široka: pored vrednih antikviteta ovde se može naći i dosta kurioziteta, kiča i mnogo toga zabavnog.

Na pijaci umetnina i antikviteta na trgu „Am Hof“ već 20 godina mogu se naći vredne stvari iz mnogih prohujalih vekova. Ponuda se proteže od uljanih slika, starih ramova za slike, knjiga, zapisa i kovanica do predmeta od porcelana i drvenih i limenih igračaka iz davno prošlih vremena. Ova pijaca je otvorena od marta do novembra svakog petka i subote od 10 do 18 časova.

Oko 110 izlagača se predstavlja na pijaci antikviteta „Vremeplov“. Ovde se mogu naći antikviteti svih vrsta: knjige i grafike, razglednice, umetnine, politure za stari nameštaj i vinil-ploče, uniforme, stare nalepnice, tepisi, nakit, table sa reklmama i sitni komadi nameštaja. Održava se svake druge i četvrte nedelje u mesecu u galerijama u ulici Ringštrase, a svake prve i treće nedelju u Ekacentu Hicing od 8 do 17 časova.

Ko je u potrazi za ručno rađenim umetninama, za njega je prava adresa jedna mala pijaca u sedmoj bečkoj opštini. Na pijaci ručno rađenih umetnina na Špitelbergu 15 umetnika prodaje svoj nakit, keramičke proizvode, igračke, dekoracije od drveta, stakla i još mnogo toga. Žiri bira izlagače i garantuje visok kvalitet ponuđenih radova. Pijaca na Špitelbergu se održava prvog vikenda u mesecu od maja do oktobra u Ulici Špitelberggase i to subotom od 11 do 20 časova i nedeljom od 10 do 18 časova.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar