Grčka: Više je onih koji su za sporazum sa EU

Sporazum o pomoći sa međunarodnim kreditorima podržava 44,1 odsto Grka, dok je protiv 43,7 odsto, rezultati su najnovijeg istraživanja javnog mnjenja u Grčkoj uoči referenduma u nedjelju, 5. jula.

Svijet 03.07.2015 | 21:30
Grčka: Više je onih koji su za sporazum sa EU

U istraživanju agencije GPO, rađenom za televiziju "Mega", navodi se da je oko 5,9 odsto ispitanika neodlučno.

Grčki premijer Aleksis Cipras pozvao je Grke da na referendumu izaberu opciju "Ne" i odbace odbace "ucjene" o uslovima kreditora za pomoć Grčkoj.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

vize

03.07.2015 19:37

Pitanje za protivnike EU. Jel vam bilo drago cekati u redu za vize? Nije? A volite otici na more u Hrvatsku, shoping u Italiju ili Austriju, skijanje Svajcarska, sklovati djecu u Engleskoj ili malo zaraditi na crno kod rodjaka u Njemackoj? E pa dragi protivnici EU kazite da niste za EU (ovoe se ne odnosi na Grcku)! Pa onda idite na more u Rusiju (jer ce nam vrlo brzo i Crna Gora uvesti vize ako se budemo ovako ponasali)... A ovi iz granicnih gradova ce lijepo pjevati pjesmu "Putuj Evropo" gledajuci preko granice u nemogucnosti da je predju jer su nam opet uveli vize.. Da pricam o privredi i poljoprivredi u tom slucaju? Lakse bi mi bilo pricati o smaku svjeta sta nas ceka, nego da pricam o tome kako ce privreda da se SUNOVRATI.... A vi pricajte o prenosima nadleznosti rezolucijama, hapsenjima, oslobadjanjima, bla bla.. BH strucnjaci ste vi. Najpametniji, a ljudi kopaju po kontejnerima...

ODGOVORITE
Name

Request

03.07.2015 21:11

Jesam protiv EU! Koliko znam viza mi ne treba ni za Hrvatsku ni za Italiju ni Austriju.... A pogotovo mi nikad neće trebati za Crnu Goru. U Rusiju tj. Krim bih rado otišao na more čisto da znaš i to. Granicu sa Hrvatskom ću preći u svakoj opštini koja graniči sa dotičnom bez ikakvog dokumenta. Toliko i o toj famoznoj granici sa Evropom. Privreda nam nije na zavidnom nivou, to je tacno ali to su nam tvoji EU-ropljani i i njihovi naredbodavci Ameri i smjestili.... Zašto da nam ne uvaljuju njihove proizvode ili svako par desetina godina ne uvale oružje da se porokamo... Meni je bitnije sačuvati dušu i zdravlje. Izem ti Evropu ako ću biti kao i jadni Bugari. Ako ce mi Evropa dirigovati koliko rakije smijem ispeći i koliko teladi prodati. Ili za koju godinu da budemo poput Grcke. Hrvatska je kazu sledeca. Austrija 280 mlrd. duzna. Italija oko 500.... Sve med i mlijeko. Popricaj malo sa gastarbajterima kako im je u zadnje vrijeme. Koliko vremena provode u opustanju i miru?

Name

Đoda

03.07.2015 21:12

Šta ce meni pola Beča, pola Rima, pol' Berlina.... Kad ja nemam svog Prijedora to je moja otadžbina!

Name

Slučajni prolaznik

03.07.2015 22:43

Anketa nikada nije mjerilo tačnosti podataka. Da je tako ne bi bilo potrebe za referendumima. Re. @vize Mlatiš praznu slamu. Nije stvar mogućnosti da putuješ i pobjegneš od kuće. Poenta EU i jeste da ti bude dobro kući a da putuješ kad poželiš... To na žalost nema prođu, nego mi svi u tome vidimo šansu za bijeg odavde. Samo pogledaj koliko stanovnika sa HR pasošima samo čeka da ubode posao... BTW, da si imalo pričao/la sa domicilnim stanovništvom većine EU zemalja vidio/la bi da uopšte nisu veseli zbog te iste EU i da bi sutra izašli da nije država, a time i oni indirektno zaduženi kod ECB, što bi rezultiralo situacijom kao u Grčkoj. Strah ih je šta bi bilo. Grčka ima šansu da se izvuče iz svega. Ni malo lako ni jednostavno, ali takav je život. Pitaj Hrvate kako im je sad kad su u EU. Sve im ljubičice cvjetaju... Krediti su čudo!!! EU ima svojih dobrih strana (od koji ni jednu nisi naveo/la), ali i teških loših. Prazna slama kao što rekoh...

ODGOVORITE
Name

Gordon

04.07.2015 06:07

A ko je izasao iz EU, kad je toliko lose?