Karabatić platio da ODE iz Barselone?!

Najbolji svjetski rukometaš Nikola Karabatić sam isplatio dva miliona evra odštetne klauzule da bi napustio Barselonu i otišao u Pari Sen Žermen.

Ostali sportovi 05.07.2015 | 11:40
Karabatić platio da ODE iz Barselone?!

Poslije dvije godine u Barseloni i osvojenih 12 trofeja, među kojima je i trofej Lige šampiona, Nikola Karabatić je napustio Španiju i vratio se u Francusku.

Sjajni rukometaš iskoristio je klauzulu u ugovoru i u četvrtak zvanično napustio Katalonce.

"Obavještavamo vas da je Nikola Karabatić u četvrtak u prostorijama ASOBAL lige isplatio iznos definisan klauzulom o raskidu ugovora", saopštila jeu četvrtak poslijepodne Barselona.

Odštetna klauzula iznosi dva miliona i platio ju je lično Karabatić, ali postoji mogućnost da je to u suštini novac koji je PSŽ pripremio za njegov dolazak.

"Prije nekoliko sedmica Nikola je iznio svoje lične želje i objasnio razloge zbog kojihželi da ide, a klub razumije njegov stav i on ima našu potpunu podršku", izjavio je trener Barselone Ćavi Paskal.

Najbolji rukometaš svijeta uputio je nekoliko oproštajnih rečenica saigračima i bivšem klubu preko svog tviter naloga.

"Jako sam tužan što se opraštam od vas. Hvala vam na ove dvije sjajne godine u Barseloni. Hvlaa mojim saigračima, oni su mi mnogo više od toga. Hvala Paski (Paskal, op.a.) i rukovodstvu kluba na povjerenju i koji su me učinili dijelom najboljeg kluba na svijetu i učinili sve za mene. Hvala vam što ste me uvijek podržavali. Nikada vas neću zaboraviti i dio mog srca uvijek će pripadati Barsi", napisao je Karabatić.

On će se u PSŽ-u pridružiti svom mentoru i bivšem treneru Noki Serdarušići, koji ga je vodio u Kilu, kao i bratu Luki.

Očekuje se da PSŽ vrlo brzo zvanično potvrdi dolazak Nikola Karabatića, ali moguće je da to bude i odloženo do njegovog povratka sa odmora u Meksiku. Međutim, njegov brat Luka Karabatić je već ranije u intervju "Le Parizijenu" potvrdio da Nikola dolazi u Pariz.

"Da, Niko je izabrao Pariz. To će se desiti. Mi smo uvijek govorili da želimo da igramo zajedno i nosimo dres istog kluba", rekao je Luka Karabatić prošlog mjeseca, nakon što je i sam potpisao za PSŽ.

Nikola Karabatić će se tako poslije dvije godine vratiti u Francusku koju je napustio poslije optužbi o ilegalnom klađenju i namještanju utakmica. On je tada iz Monpeljea otišao u mali klub Pajs, da bi potom potpisao za Barselonu.

Proces protiv braće Karabatić i Mladena Bojinovića, Samuela Onrubije, Dragana Gajića, Primoža Prosta, Isama Teja i Mikaela Robina još traje, a tužilac je nedavno zatražio zatvorsku kaznu za Karabatića i ostale.

Komentari / 0

Ostavite komentar