Tužna priča: Sve što ona želi je Noletov dres...

Tomoka je izgubila roditelje u cunamiju i potom obolela od raka krvi. Nada se da će poživeti bar toliko da vidi Novaka kako podiže pehar na Vimbldonu.

Tenis 03.07.2015 | 22:20
Tužna priča: Sve što ona želi je Noletov dres...

Tomoka Sumitanji ima samo jednu želju.

Dres Novaka Đokovića...

Ova hrabra 19-godišnja Japanka ostala je bez oba roditelja kada je ogroman talas pogodio obale Japana 2011. godine, što nije bila jedina nesreća koja je zadesila ovu ostrvsku zemlju i nju, samu.

Naime, Tomoka, poput hiljada drugih ljudi, teško je obolela posle izlivanja radioaktivnog materijala u Okean iz "Fukušime". Rak krvi načeo je njeno mlado telo i ona se danas, piše RTS, bori da poživi još taman toliko koliko je potrebno da vidi svog idola, Novaka Đokovića, kako treći put u životu podiže pehar na Vimbldonu.

Kaže da joj upravo Nole daje snagu i veru dok leži na samrtnoj postelji...

"Tomoka ceni Keija Njišikorija, najveću zvezdu japanskog tenisa, ali navija za Đokovića kada njih dvojica igraju jedan protiv drugoga", kaže Tomokin ujak Šigeki Sumitanji, koji je preuzeo brigu o devojčici posle tragedije 11. marta 2011.

"Sa roditeljima, talasi su odneli i njenu kuću u lučkom gradiću Kesen-numa i sve fizičke uspomene na porodicu i život koji je do tada imala", piše autor teksta i dodaje, "u tom životu njoj je puno značio tenis. Trenirala je u lokalnom klubu i igrala tenis amaterski, kada je veliki cunami udario na njen zavičaj".

"Sada, u dvadesetoj godini života, onemoćala od opake bolesti, ona leži očekujući skori, neizbežan kraj u bolnici u Tokiju. I bori se da poživi još toliko da može da odgleda sve nastupe svog teniskog uzora Novaka Đokovića na turniru u Vimbldonu. Tomoka je u takvom stanju da više ne može da proguta ništa osim tečnosti i ne želi da je iko vidi. Najveći deo dana provodi spavajući zbog opšte slabosti organizma i uticaja snažnih lekova", navodi autor.

Tomoka je, pre nego što je saznala da je obolela od smrtonosne bolesti, skupljala novac za avionsku kartu u nameri da gleda Novakove mečeve na Rolan Garosu i Vimbldonu, ali otprilike u isto vreme čula je užasnu vest. "Tomoka je odlučila da se bori iz sve snage, čak očajnički, ali je istovremeno i hrabro prihvatila činjenicu da će uprkos toj borbi otići na onaj svet, gde je čeka porodica", piše autor.

U toj borbi, međutim, u njoj se rodio novi san. Jedini koji sada ima. Da u svoje ruke uzme dres i reket koje je koristio Novak.

"Najviše bih voleo da mogu da je izlečim, ali pošto to ne mogu, imam samo jedan zadatak, a to je da joj ispunim taj san i tako joj dam energiju da još poživi", rekao je njen ujak.

Komentari / 0

Ostavite komentar