Da li se u Srbiji očekuju napadi?

Njemačka Ambasada u Beogradu poslala je cirkularno elektronsko pismo firmama iz te zemlje koje posluju na teritoriji Srbije sa preporukom zaposlenima da izbjegavaju mjesta na kojima je velika koncentracija ljudi jer bi te lokacije, prema operativnim podacima domaćih i stranih službi, mogle biti mete terorističkog napada sve dok traje Ramazan, pišu "Večernje novosti".

Srbija 03.07.2015 | 11:05
Da li se u Srbiji očekuju napadi?

List navodi da se ovo upozorenje poklopilo sa sličnom porukom italijanskih vlasti da njihovi državljani izbjegavaju Balkan kao zonu u kojoj se očekuju napadi.

Sa druge strane, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbiji ne prijeti nikakva opasnost od terorizma.

"Srbija nije neozbiljna zemlja. Mi obraćamo pažnju na sve prijetnje i država preduzima sve mjere predostrožnosti, ali nama ne prijeti nikakva opasnost od terorizma", rekao je Stefanović na TV Pink.

On je ocijenio da u Srbiji vladaju potpuna mir i stabilnost i da je dobro da sve države preduzimaju dodatne mjere predostrožnosti u zavisnosti od situacije u toj zemlji.

Prema pisanju "Novosti", osim "dugih cijevi" koje čuvaju važne državne institucije Srbije, željezničke i autobuske stanice, policijske uprave, elektronske i vodovodne objekte, povišen stepen bezbjednosti podrazumijeva i upozorenja vlasnicima lokala u centru Beograda.

"Novostima" je iz više izvora potvrđeno da je policija zamolila vlasnike kafića i butika u užem centru Beograda da prijave bilo šta sumnjivo.

Prema pisanju lista, i u pojedinim predškolskim ustanovama roditelji su obaviješteni da njihovi mališani jedno vrijeme neće izlaziti vani "iz preventivno-bezjednosnih" razloga.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

SSSS

03.07.2015 08:29

AMERIKO DABOGDA SE IZRODILA STANI VIŠE SA TIM TEROROM PO SVIJETU ZA SVE RATOVE STE VI KRIVI JER IH PODSTIČETE ALI PAZITE JEDNOG DANA ĆE SE VAŠA ZEMLJA URUŠITI ISPOD MORA "NESTAT ČETE OD BOŽJE RUKE".

ODGOVORITE
Name

Re.ssss

03.07.2015 09:43

Kakve veze USA ima u ovom izvjestaju. Drugi je problem u glavama onih koji su puni mrznje prema USA. Ali zato vasi politicari rado trce u tu za tebe mrsku zemlju po finansijsku pomoc.

Name

Srbin

03.07.2015 10:09

Trče zato što moraju ne što žele, to je dio koji potpuno razara taj tvoj koncept, zato što smo pod tihom okupacijo i naravno da su oni tvorci i finansijeri islamskog fundamelizma, najača industrija u SAD-u je vojna i td. i td. daju ID oružje i finansiraju seperatističe pokrete da održe tu industriju, prave vještačke sukobe kao na Balkanu, Ukrajini, Bliskom Istoku i td. i td.Druga je farmaceutska, treća prehrambena.....

Name

Сина

03.07.2015 11:56

Баш тако брате има да ставе прст на чело и да се питају тек онда зашто ми!!!

Name

Sarajevo

03.07.2015 09:27

Amerika mora uvijek imati neprijatelja inace ne bi mogla pokazivati svoju snagu.Prije komunisti,sada Islam, poslije....

ODGOVORITE
Name

Serafim

03.07.2015 09:28

Sto se tice terorizma u Srbiji i regionu ne treba brinuti sve dok saradjuju oni koji omogucavaju prolaz preko ovih teritorija. Da su i politicari slozni kao oni bilo bi milina ziveti na ovim bogoblagoslovenim pejzazima i klimama koje nas opkoljavaju. Ramazan je njihov unutrasnji problem i oni se sveteonima ko ih bombarduje i ko im vredja veru i Muhameda a to Srbi nisu nikada cinili zato nema potrebe za zabrinutost oni Srbiju smatraju donekle svojom teritorijom ja znam da turci iz Turske vole Srbe i sve najbolje o srbima govore.

ODGOVORITE
Name

gradiška

03.07.2015 10:32

Pa zašto Mađarska hoće da napravi zid ma granici sa Srbijom!

ODGOVORITE