Aprilsku platu dobili, doprinose još čekaju

Radnicima Bolnice Istočno Sarajevo uplaćena je plata za april, ali bez doprinosa, rekla je predsjednik Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Spomenka Janjić.

Republika Srpska 02.07.2015 | 12:10
Aprilsku platu dobili, doprinose još čekaju

Janjićeva je na današnjem informativnom zboru obavijestila radnike Bolnice da ima nezvaničnu informaciju da bi uskoro trebalo da budu isplaćeni i doprinosi.

Ona je napomenula da će, ukoliko budu ispunjena obećanja, to biti druga plata u ovoj godini sa doprinosima.

Janjićeva je podsjetila da radnicima ove zdravstvene ustanove već četiri godine nisu uplaćeni doprinosi, uprkos odluci Vlade Republike Srpske da se nijedna plata ne može isplatiti u neto iznosu.

"Brinu nas ogromni dugovi za neuplaćene doprinose, jer smo mi bolnica kojoj najduži period doprinosi nisu uplaćeni. Zato smo donijeli odluku da nastavimo sa informativnim okupljanjima sve dok ne budemo u dinamici isplata plata izjednačeni sa drugim ustanovama", najavila je Janjićeva.

Prema njenim riječima, cilj zaposlenih u Bolnici Istočno Sarajevo je da, uz pomoć lokalne zajednice i nadležnih institucija, trajno i sistematski riješe dugogodišnje probleme ove zdravstvene ustanove.

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

dr.radisic

02.07.2015 10:38

Sto ste dobili,dobili.Gledajte da se docepate NJEMACKE tamo traze bolnicare,od RS,zaboravite vise plate jer budzet je prazan,jos da se isplate politicari i milicija,oni su prioritet i Adio,sa verom u Boga,a moglo je bolje da kumovi nisu kolo vodili.

ODGOVORITE
Name

DPS

02.07.2015 10:41

Pocelo je urusavanje sistema.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

02.07.2015 10:44

SADA NEMA PARA ZA ISPLATU ZARAĐENIH PLATA IZBEZUMLJENIM I UPLASENIM ZDRAVSTVENIM RADNICIMA... A KADA JE ŽDRALE TROŠIO MILIONE MARAKA NA SVE I SVASTA A OBEĆAVAO BLISTAVU BUDUĆNOST BOLNICI, MINISTAR BOGDANIĆ JE SVE TO MIRNO PROMATRAO SA TERASE SVOG HOTELA U TESLIĆU (SA POGLEDOM NA NOVI BAZEN...) I GOVORIO DA JE U BOLNICI U ISTOČNOM SARAJEVU SVE OK I DA POSLOVODSVO BOLNICE ODLIČNO RADI SVOJ POSAO. KADA JE GLAVNA SLUŽBA ZA REVIZIJU SVOJIM NEGATIVNIM REVIZORSKIM IZVJESTAJIMA UTVRDILA DA SU I ŽDRALE KAO DIREKTOR BOLNICE I BOGDANIĆ KAO MINISTAR ZDRAVLJA NEZAKONITO RADILI I POSLOVALI, NIKOM NISTA SE NIJE NIŠTA LOŠE ILI RUŽNO DOGODILO, NI BOGDANICU, A NI ŽDRALU - NA VUKOJEBINI OVIH PROSTORA OSTALI SU SAMO PREVARENI RADNICI KOJI NA ULICI TRAŽE SVOJA PRAVA... A O ŽDRALU I BOGDANIĆU NIKO VISE I NE GOVORI... GOSPODIN ŽDRALE JE SADA UVAŽEN I ZASLUŽAN PENZIONER, A MINISTAR BOGDANIĆ... ON SE POLAKO SPREMA DA SE SRECNO VRATI U SVOJU BANJU U TESLICU I UPLOVI U MIRNU LUKU SVOG BAZENA... A DA LI ĆE SVE TO TAKO BITI...E TO JE VELIKO PITANJE.

ODGOVORITE
Name

dnk

02.07.2015 11:24

70 % zdravstvenih ustanova u RS ne uplaćuje doprinose od 3 mjeseca pa do godinu ili dvije A NETO PLATE KASNE 2-5 mjeseci od ustanove do ustanove!OVO NEMA NI U ALBANIJI!!!FOND ZDRAVSTVA NA IZDISAJU!

ODGOVORITE
Name

Domagoj

02.07.2015 11:35

Tuzno je sto casni radnici ne primaju krvavo zaradjenu platu ali ljudi dokle god je u toj bolnici nacelnik hirurgije siledžija koji je pretukao kolegu to se ne moze smatrati ozbiljnom zdravstvenom ustanovom pa kada su toliko neozbiljni ne mogu ocekivati ni od vlasti da se prema njima ozbiljno ophodi,siledžija na sudu presudjen pa nacelnik gnusno,opet kazem zao mi je casnih i postenih radnika.

ODGOVORITE
Name

Sefica

02.07.2015 12:24

Drug Domagoj pogledaj pazljivo sliku i na njoj ces vidjeti nacelnika hirurgije to je onaj najveci lik na slici pa kada ga vidis pogledaj dobro koliki je i sjeti se narodne poslovice koja kaze sila boga ne moli.

Name

Pero

03.07.2015 11:08

I trebao je jos vise da te namlati. Ti zasluzujes puno vise.

Name

Gaja BL

02.07.2015 12:37

Nazalost, zdravstvo je unisteno i opljackano. Valjda bi SIPA i Tuzilastvo BiH trebali istraziti ko je pokrao milione u bolnicama u RS, ali i Federaciji BiH.

ODGOVORITE
Name

Dugousko

02.07.2015 13:00

Elez, sto ti je krivo sto nisi sef pulmologije? Pa nemoj biti takav. Mozda i ti nekad budes sef pa ti bude drago. Samo polako. Budi strpljiv.

ODGOVORITE
Name

finta

02.07.2015 14:31

Opet glasajte za Željku i Milokrada.

ODGOVORITE
Name

Srebrenica

02.07.2015 19:02

Radnicima Doma zdravlja Srebrenica kasni pet plata.Februarsku platu, krajem juna blokirala Poreska uprava.

ODGOVORITE