Bosić pita Dodika: "Šta posle referenduma"?

"Zabrinuti smo razvojem situacije u Republici Srpskoj i BiH jer se povećavaju tenzije,podjele i nesuglasice'',izjavio je danas u Istočnom Sarajevu predsjednik SDS-a Mladen Bosić nakon sjednice Predsjedništva te stranke.

Republika Srpska 01.07.2015 | 15:37
Bosić pita Dodika: "Šta posle referenduma"?

Rezolicija Velike Britanije o Srebrenici za SDS je neprihvatljiva a što se tiče najavljenog referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH,SDS smatra da je previše otvorenih pitanja i nerazjašnjenih stvari da se bi u ovom trenutku decidno mogli izjasniti o tome.

,,Tražimo od Milorada Dodika da objasni šta će se desiti dan nakon referenduma? Na koji način misli da volju građana pretvori u realnost?'', pitaju u SDS-u uz napomenu da se ishod referenduma već zna.

,,Većina građana kao i SDS smatra da su Sud i Tužilaštvo BiH iskorišteni za procesuiranje Srba nakon rata i da su to institucije koje nisu položile ispit objektivnosti i nisu dijelile pravdu jednako za sve'',istakao je predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

U SDS-u smatraju da je najveći problem to što je SNSD svojevremeno glasao za Zakon o Sudu i Tužilaštvu BiH i što su ministri iz reda SNSD-a redovno povećavali finansijsku podršku tim institucijama.

,,Tako su im dali legalitet i legitimitet i kako sad na zakonit način osporiti postojanje Suda i Tužilaštva BiH?Način funkcionisanja tih pravosudnih institucija,kao uostalom i pravosuđa u Srpskoj,se mora promijeniti'',ističu u SDS-u ali pitaju Milorada Dodika da li će rezultate referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH podržati Srbija i Rusija kao garanti Dejtonskog sporazuma.

,,Ako nema te podrške Republika Srpska će poslati poruku da se dobrovoljno odriče Dejtona a to može imati teške posledice po Srpsku i Srbe'',smatraju u SDS-u.

Napominju da je interesantno da se pitanje referneduma o pravosuđu pokreće u tenutku kada se otvaraju neke velike afere u Srpskoj i BiH,te podsjećaju da je Dodik već jednom odustao od najavljenog referenduma o Sudu i Tužilšatvu BiH.

,,Znamo kako se ta priča završila nakon posjete Ketrin Ešton Banjaluci i bojimo se da i ovaj referendum ne iskoristi za slične stvari,da to bude pokušaj nove trgovine kako bi se skrenula pažnja sa strašnih problema u kojima se nalazi Republike Srpska i BiH'', istakao je predsjednik SDS-a Mladen Bosić uz konstataciju da u BiH svi zajedno već dugo propadamo.

,,Čini mi se da postoji tendencija avanturističke politike.Ako neko rizikuje da sledeće generacije žive na ovakav način i u ovakvim sukobima,to nije dobro.To može biti dobro samo za one koji bi trebalo da odgovaraju ili za one koji misle da na krizi ili ratnom sukobu ponovo mogu da profitiraju'',upozorava Bosić.

Predsjedništvo SDS razmatralo je u Rezoluciju Velike Britanije o Srebrenici.

,,Smatramo da je rezolucija koju predlaže Velika Britanija u Savjetu bezbjednosti neobjektivna i da je napisana tako da bi nanijela štetu Srbima i Republici Srpskoj te da je zato neprihvatljiva'',kaže Mladen Bosić.

SDS podržava jedinstven stav svih institucija Republike Srpske i svih predstavnika Srpske u Zajedničkim institucijama BiH po pitanju rezolucije a zahvalni su i Ruskoj Federaciji na angažmanu.

Rukovodstvo SDS-a smatra da se tragedija u Srebrenici ponovo koristi u političke svrhe.

,,Umjesto komemoracije i odavanja počasti žrtvama sve se pretvara u političku manifestaciju koja služi za zaoštravanje odnosa medju narodima u BiH'',istuču u SDS-u i poručuju da se ta praksa mora prekinuti.

(BN TV)

Komentari / 39

Ostavite komentar
Name

Logika...

01.07.2015 13:42

Najveci je problem STAMPANJE listica...

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

01.07.2015 13:46

To pitanje sam postavio davno u vezi referednuma za otcjepljenje. Dakle, "ŠTA ĆEŠ NAKON ŠTO SI SE OTCIJEPIO?" STOKANE PODLI I POKVARENI!

ODGOVORITE
Name

onda

01.07.2015 14:10

Gurne narod u rat, a on u Beograd ko jaran mu Radišić, jer se nije ocdijepio, nego samo na referendumu to dobio. Joj što bi ja volio da narod izađe na taj referendum koji on zagovara evo 10 godina i da ga odjebe i kaže da je za sud koji će prvo njega pa onda njegove pulene osuditi.

Name

Kad je Sipa

01.07.2015 13:48

Kad je Sipa hapsila ovu bijedu po RS, ... .On je to odobravao, ali sad kad treba neko njemu blizi po ovom ili onom da se hapsi nastaju problemi.

ODGOVORITE
Name

boske

01.07.2015 15:13

Radi cega se opozicija sad pita sta ce biti poslje referenduma? Sto nisu juce bili u palati pa bi znali!

Name

dnk

01.07.2015 16:50

Sad kad se sud Bih sprema da procesuira njegove krimose onda ga treba ukinuti a 8 godina mu nije smetao iako je taj isti sud uhapsio hiljade Srba zadnjih godina a On bio u vlasti na BiH nivou, kontrolisao sve i nije reagovao.Licemjerstvo.Glasaću za ostanak Suda samo iz revolta i zbog toga što će bar Špirića i Tegeltiju taj isti sud procesuirati!

Name

Mi sami

01.07.2015 18:17

Puno pitas Mladene.Odakle on zna sta ce biti.On tako lupeta sto mu neka budala kaze.Ima savjetnike budaletine...koliko budalestina je izvalio trebao bi savjetnike posamsrati.

Name

Kos

01.07.2015 22:33

Vec vidjeno,kada su hapsili i odvodili u Hag,nista ga nije bilo briga,kada su krenuli na njega(sipa),onda se usprotivio...ista prica i sada.

Name

Mladen

01.07.2015 13:54

Poštovani gospodine Bosiću, referendum je demokratsko pravo. Nema potrebe da već godinama pokušavate da narodu solite pamet o tome kako se referendum sprovodi samo jedan put i nikad više. Druge države imaju dva ili više puta referendum tokom jedne godine i to o raznim pitanjima. Radi se o tome da se čuje mišljenje građana o nekom konkretnom problemu. Kako da objasnite onima koji nam ne daju da dišemo, prvenstveno OHR i SAD, da se narod ne slaže sa tim da se pravda sprovodi samo nad Srbima, ako niste pitali narod. Ishod referenduma ima sasvim drugu težinu od onog što vi strancima kažete u četiri oko. U ostalom ko zna šta im i govorite. Ako vi smatrate da nas ne treba pitati baš ništa onda nije niko čudo što vas napuštaju vaši stranački funkcioneri, koji su očigledno pročitali Vašu politiku. Ne kažem ja da vi imate loše namjere, ali mi se čini da vi nemate onu dozu hrabrosti da se oduprete bilo kome. Dok vi smatrate da se sa FBiH trebaju gladiti odnosti, konstantno radite na štetu RS, dok preko vas Izetbegović jača status bošnjačkog Naroda u BiH. Lično smatram da niste dorasli rješavanju problema, kada je u pitanju sam status RS. To je moje mišljenje. Sviđalo se to nekome ili ne, ali Dodik to radi trenutno bolje od ikog drugog u RS. Sjećamo se mi svi dobro perioda od prije desetak godina kada ste i vi govorili da policija RS neće opstati, jer su pritisci svijeta suviše veliki. I šta se dogodilo? Je li Dodik došao i imamo li policiju danas. mnogo je takvih primjera. Možda su neznalice oko njega krali i upropastili ekonomiju, ali ako RS izgubi svoj status onda džaba i ekonomija. Neće bakir asfaltirati puteve po RS.

ODGOVORITE
Name

re.Mladen

01.07.2015 15:37

Nisi u pravu,u Daytonu lijepo pise da entiteti nemaju pravo na referendum,Drzava Bosna ima pravo na referendum uz saglasnost sva tri naroda.U ovom slucaju Srbi kao narod nemaju pravo na referendum.

Name

re Mladen 2

01.07.2015 20:55

Lijepo govoris i pises za nekog ko je RTRS ispro mozak. Mislis da ces referendumima da rijesis ista to ni u Dejtonu nema nit je to prakticno provodivo. I na kraju si.lijepo konstatovo da Dodik ima svoju policiju,jer da nije tako neko bi ga do sad vec uhapsio za ovo sto prica i radi ruseci ustavom definisan poredak zemlje. Da zakljucimo jedini referendum koji treba organizovat je o ponistenju svega sto je doticni do sada rekao ili usvojio

Name

Šta drugi dan ?

01.07.2015 14:04

Najava novog referenduma i zabava počinje .

ODGOVORITE
Name

snouden

01.07.2015 14:16

Ajmo biti realni na svakom dokumentu koji imamo i nosimo pise BiH,vozacke ,saobracajne ,pasosi,licence,reg tablice neznam cemu sve ovo.Narod hoce posla gladan je ljhdi su vrsili skole fakultete nemaju posla?????Zaposljavaju se politicki podobni i polupismeni poslusni kadrovi i ovo stanje je proizvod toga.Stanje u pravosudju RS nije sjajno budimo realni i objektivni.!!!Nijedna krupna afera Birac ,Boska,Cajevac,itd nisu procesuirani.

ODGOVORITE
Name

Re.snouden

01.07.2015 15:44

Jedan od malo pametni razmisljanja. Kada bi svaki tako razmisljali nebi danas Laki bio na vlasti nego u Corki.

Name

SAŠA

01.07.2015 14:18

Opozicijo - svjesno i svakodnevno dajete legitimitet kriminalcima tako što ulazite u ozbiljnu diskusiju s njima. Opozicija je najobičniji saučesnik u sistemskoj pljački RS i BiH. Čija je zgrada u Picinom Parku - opozicijo?

ODGOVORITE
Name

Re: Snouden

01.07.2015 14:20

Zadnja rečenica daje odgovor na sva pitanja !!!

ODGOVORITE
Name

baja do jaja

01.07.2015 14:38

Poslije referenduma novi referendum, a novo referendumsko pitanje glasi "KAMO DALJE DODIČE.."

ODGOVORITE
Name

Sarajevo

01.07.2015 14:59

Pa,valjda referundum o ponistavanju referenduma.

ODGOVORITE
Name

snouden

01.07.2015 15:16

He spiridon je glasao za sud i tuzilastvo BiH pa sta je sad nevalja kad treba polagati ceh i racune pred tim istim sudom i tuzilastvom a sto se tice ratnih zlocina zabole njega dupe za tim.

ODGOVORITE
Name

re MLADEN

01.07.2015 15:25

Alooooo .mozgu pametni...Pa ko je te neznalice i lopove postavio na poziciju da uniste ekonomiju???Ko??Ko ??Moj ćaća ih postavio..ja..ti??Pricas o Baji da cuva RS a za vrijeme rata švercovo cigarama dok sam ja vozio tenk u 1 OKB..on da čuva reoubliku?Radmanovic?Špirić??i ostali..hahhahah..Ma znas sta Mladene..ja da sam Mile Dodik zabranio bi narodu da jede petkom i nedeljom a ko se uhvati da jede odmah u zatvor..

ODGOVORITE
Name

dragan bl

01.07.2015 15:26

Presednice Bosicu pustite prazne price pitanje svih pitanja je : KAD IZVODITE NAROD NA ULICU OSTALA SU SVA PITANJA SUVISNA

ODGOVORITE
Name

Crni

01.07.2015 16:02

Ljudi pa zar iko normalan vjeuje ovom Bosicu? Godinama glaamza SDS ali poslije ova NIKAD! Bosicu sto ne ode juce Dodiku sa patnerima i ne rece sve ovo Dodiku?!!!! Dol je takvih Dodik ne treba da brine!

ODGOVORITE
Name

zex 64

01.07.2015 17:04

Hapsite kriminalce is SNSD-a jer to obecano i izborima. Stati ukraj svima koji ne daju da se krene naprijed....

ODGOVORITE
Name

Osvit

01.07.2015 17:19

Uvazeni gospodine Bosicu nista nece biti poslije referenduma jer referenduma nece ni biti i on je vjerovatno samo moguć u fikcijama pojedinih članova Snsd.Sud i Tuzilastvo Bih su osnovani i dobili legitimitet na parlamentu i domu naroda Bih.Ocigledno je da se mogu uputiti realne primjedbe na selektivno procesuiranje ratnih zlocina i potpunu inertnost i totalnu nezainterovanost kad su u pitanju kriminsl i korupcija u ovoj zemlji.Mora se organizovati permanentan pritisak parlamenta Bih,Vijeca Ministara,sa jedne strane i nevladinih organizacija i javnosti sa druge strane da i sud i tuzilastvo odgovore svojim obavezama ka stvaranju pravne drzave,kao preduslovu za svaki drugi boljitak na ovim prostorima.Kao sto je evidentna inertnost suda i tuzilastva zaprepascuje inertnost opozicije na insistiranju da se za katastrofalnu i ekonomsku i politicku,ds se ne govori o kriminalu korupciji optuze pojedinci iz pozicije i da se trazi njihova odgovornost mi smo dobili politicku ofanzivu pozicije na nivo Bih cije posljedice mogu biti katastrofalne za cjelokupan srpski nacionalni korpus. Poslije posljednje posebne sjednice skupstine i zakljucaka koji su doneseni a vezano za kupovinu poslanika i političku korupcju opzicija je morala napustiti skupstinu i ne dozvoliti da se tako sramni zakljucci donose u njihovom prisustu.

ODGOVORITE
Name

BosićU

01.07.2015 19:01

A kad će pojeftiniti telefonija koju si najavio?

ODGOVORITE
Name

RE MLADEN

01.07.2015 19:20

Da ovo napises trebalo ti je brate 2 sata,a nista pametno nisi napisao.Skrati brate.Napisi volim MILU i gotovo.

ODGOVORITE
Name

Mladen

01.07.2015 21:09

Da odgovorim. Ne volim ja Milu, volim svoju ženu i djecu. Milu poštujem kao predsjednika jer ga je izabralo preko 50% građana. Zašto su ga izabrali ne znam, ali znam zašto sam ja glasao za njega. Nije bilo alternative. Sve do onog duela sam se lomio, ali sam u vrijeme emisije donio odluku. Ne branim ja njega, ali mi je i dopiz..lo što predsjednika RS može da pljuje svaka fukara. Predsjednik je on jer su to građani tako htjeli i tu se sva priča završava. Da su htjeli Tadića, bio bi on predsjednik i SDS u vladi. I ne znam o kakvoj sada volji naroda govori Bosić. Rekli smo svoje u oktobru.

Name

evo da se odgovori

01.07.2015 20:46

Logican odgovor je da ce poslije referenduma da nastupi taj famozni prvi dan poslije a sta ce se tad raditi trebace pitat gradjane na referendumu. Al prije tog bi trebalo napravit referendum o kasnjenju penzija,jos jedan o stanju u Grckoj i o ovom novom toplotnom udaru koji nas ceka

ODGOVORITE
Name

Kad razmislim

01.07.2015 20:58

Bosić govori iskreno a dudki stalno laže. Problem je što narod ne da svog lažova. Pošto Bosić nije nakrao za sebe, u očima ovako naopaoko nasadjenog naroda, on je nesposoban. A dudki je sposoban. Ukrašće vam dudki čak i rijeku Vrbas. Pa ćete se na kraju ipak pitati, "Šta bi?" Nebitno šta bi, tad će sve biti kasno.

ODGOVORITE
Name

abc

02.07.2015 03:38

I ja se secam kako se zavrsila prica o referendumu pre par godina. Nista Sarajevo, Estonka dosla Dodiku na noge u Banjaluku i obecala neke stvarcice do cije realizacije nije doslo zbog opsteg raspada sistema u celoj BiH. A veselog Vucica gladnog i zednog Mogerinijeva ne pusta 17 sati iz nekih pomocnih prostorija sa bastenskim stolicama. Ljudi, videste li vi u kakvoj sobi oni pregovaraju sa republjikom Kosovom? To sve govori.

ODGOVORITE
Name

BAS TAKO

02.07.2015 05:33

BOSIC BEZ SUMNJE BROJ 1 POLITICAR.PAMETAN,RAZUMAN,ODMJEREN

ODGOVORITE
Name

Dragan

02.07.2015 06:48

Okanite se vise referenduma ,napravicete samo novi rat u BiH! Sjetite se sta je bilo sa Srba u Hrvatskoj posto su odbili plan Z4 !

ODGOVORITE
Name

Serafim

02.07.2015 10:06

Ovaj Bosic je prolupo a zeli na tron drzave, Pa posle referenduma ce se izdati izvrsnoj naredbi da n e hapsi niko srbe na teritoriji RS ili da to nasa policija ne cini niti saradjuje po tom pitanju gospodine Bosicu.

ODGOVORITE
Name

reci

02.07.2015 10:48

A sta ti Bosicu mislis,sta poslije referenduma,ti si pametan covjek.

ODGOVORITE
Name

KONDOR

02.07.2015 21:45

DA MI JE ZNATI KOJA BUDALA CE IZACI NA TAJ REFERENDUM SA KOJIM HOCE DA UVUKU NAROD U NOVI RAT A ONI CE KOD NASE BRACE RUSA U IZBJEGLISTVO,,,

ODGOVORITE
Name

Slučajni prolaznik

02.07.2015 21:59

Bosiću, pobogu! To sam ti i ja mogao odgovoriti: isto što i prije - ništa! Niti će ga biti, a i ako se kojim čudom desi, nema utemeljenje u zakonu. Pa vi kao da nikad niste čitali šta potpisaste u Dejtonu. Samo mlatite praznu slamu svi odreda i bezze.

ODGOVORITE
Name

osvrt

02.07.2015 22:25

Poslije referenduma o otcjepljenju duduk bi imao pet aviona 13 mercedesa i svitu od 400 podrepnih muva koje bi ga služile. ali ako bi dobio kredit. A ne bi.

ODGOVORITE
Name

Darko

03.07.2015 04:03

Iskeren da budem Dodik je najveci srpski problem trenutno, po mome vidjenju! Ali on je kako tako izabran za predsjednika Republike Srpske i to je cinjenica! Ovdje vidimo gospodina Bosica koji putem medija komunicira sa predsjednikom Republike, umjesto da kao ozbiljan politicar na poziv istoga se odazove i za stolom u lice predsjedniku postavi sva pitanja na taj nacin pokaze svoju zrelost za poziciju koja mu dolikuje Bosic se ponasa kao malo dijete. Pokazite svoju velicinu i sjedite i razgovarajte kao iskren vodja i odgovoran politicar,usmjerite sve sposobnosti na spas srpskog naroda, u trenutku kad su svi protiv nas pa cak i sami mi!!!

ODGOVORITE
Name

pusti to

03.07.2015 11:49

Rjesavaj ti ovaj problem... Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je Srni da je pismo 25 poslanika Predstavničkog doma parlamenta BiH generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu u kome podržavaju britanski prijedlog rezolucije o Srebrenici zloupotreba institucije Predstavničkog doma. - See more at: http://vijesti.in.rs/vijesti/ivani%C4%87-zloupotreba-institucije-predstavni%C4%8Dkog-doma#sthash.AVcH0Hnw.dpuf

ODGOVORITE