Koliko „ajfona“ je potrebno da bi se zaustavio metak?

Gde inženjeri kompanije „Epl“ stanu, tu ljubitelji pametnih telefona produže i provere koliko je „ajfona“ potrebno da bi se zaustavio metak!

Informacione tehnologije 01.07.2015 | 08:02
Koliko „ajfona“ je potrebno da bi se zaustavio metak?

Nijedan drugi mobilni telefon nije bio izložen torturama kao „ajfon“. Mnogi su ispitivali da li može da izdrži padove na beton, u vodu, plamen... Međutim, pouzdanih podataka „o otpornosti na municiju“ nema.

Verovali ili ne, momci koji objavljuju video-snimke na Jutjub profilu pod nazivom EverythingApplePro imaju odgovor i na pitanje koliko je „ajfona“ potrebno da bi se zaustavio metak iz puške „AK-74“!

U testu su poređali modele „ajfon 6+“, „ajfon 6“ i, za svaki slučaj „samsung galaksi S6“ - ukupno osam pametnih telefona.

Nisu očekivali da metak probije više od četiri telefona, ali prvi metak zaustavio je tek peti telefon. Kada je ciljano središte uređaja, za isti metak ispaljen sa istog rastojanja bio je, međutim, potreban jedan telefon više.


Da bi vam telefoni spasli život ukoliko neko zapuca u vašem pravcu, u džepu morate imati pet „ajfona“, poručuju autori snimka.

„Važnost“ ovog testa najbolje je opisao jedan korisnik koji je napisao da će se obratiti kompaniji „Epl“ sa zahtevom da reše problem u „iosu 9“ jer na njega stalno pucaju baš iz puške „AK-74“.

 

RTS

 

Komentari / 0

Ostavite komentar