Džeko u Romi za platu od 4.5 miliona evra?

Napadač Mančester sitija i kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko dogovorio je transfer u Romu za godišnju platu od 4.5 miliona evra, pišu u utorak italijanski mediji.

Fudbal 01.07.2015 | 23:00
Džeko u Romi za platu od 4.5 miliona evra?

"Skaj Sport" je javio da je postignut dogovor između kapitena "zmajeva" i rimske "vučice" i sada još samo preostaje da se dogovore klubovi oko visine obeštećenja, što je potvrdio i Đanluka di Marci, novinar koji odlično poznaje dešavanja na transfer tržištu Italije.

Džeko će navodno potpisati petogodišnji ugovor po kojem će zarađivati milion evra manje nego u Engleskoj, a to je u izjavi dao naslutiti i njegov saigrač iz reprezentacije BiH Miralem Pjanić rekavši da će "'dotrčati' u Romu".

Međutim, Džekin menadžer Irfan Redžepagić demantovao je cijelu priču...

"Iskreno sam bio iznenađen kad sam pročitao Pjanićevu izjavu, osim ukoliko on zna nešto što ja ne znam. Mene niko iz Rome nije kontaktirao niti je bilo kakvih dogovora između dvaju klubova", rekao je Redžepagić za "Rete sport".

Džeko je u Siti stigao u januaru 2011. godine, nakon tri sezone u njemačkom Volfsburgu. U dresu "građana" je postigao 50 golova, od čega "samo" šest u prošloj sezoni.

Komentari / 0

Ostavite komentar