Vimbldon, 1. dan - pregled...

Jarko Nieminen igraće protiv Novaka Đokovića u drugom kolu ovogodišnjeg Vimbldona. Kei Nišikori plasirao se u drugo kolo Vimbldona pošto je posle velike borbe pobedio Simonea Bolelija sa 6:3, 6:7, 6:2, 3:6, 6:3.

Tenis 30.06.2015 | 11:40
Vimbldon, 1. dan - pregled...

Finac je u duelu veterana pobedio legendarnog Australijanca Lejtona Hjuita sa 3:6, 6:3, 4:6, 6:0 i 11:9.

Ovo je ujedno bio i poslednji meč u profesionalnoj karijeri Hjuita na Vimbldonu, pošto je 34-godišnji Australijanac najavio povlačenje.

Dvojica vršnjaka (Nieminen još nije napunio 34 godine) odigrali su sjajan meč, ali je na kraju pobednik mogao da bude samo jedan od njih dvojice.

Hjuit je imao 2-1 u setovima, lako je izgubio četvrti, ali je u petom još jednom poakazao koliki je borac. Uspešniji je na kraju ipak bio Nieminen koji je brejkom u 20. gemu izborio novi okršaj sa Novakom Đokovićem.

Njih dvojica sastali su se i nedavno na Rolan Garosu kada je Nieminen pružio prilično dobar otpor.

Japanski teniser imao je mnogo problema sa raspoloženim Italijanom, ali je na kraju ipak uspeo da slavi.

Ništa na početku duela nije nagoveštavalo veliku borbu. Nišikori je bez većih problema dobio prvi set, ali je Boleli u drugom uzvratio.

U trećem setu Nišikori je ponovo preuzeo kontrolu, ali je početzkom četvrtog seta ispustio servis i Boleli je do kraja uspeo da sačuva svoj i izbori peti set.

Dileme ipak nije bilo. Japanac je odmah napravio brejk i na kraju je uspeo da se plasira u drugu rundu gde ga čeka Santijago Hiraldo.

Šampion Rolan Garosa Stan Vavrinka počeo je nastup na Vimbldonu sigurnom pobedom protiv Žoaa Souse.

Švajcarski teniser pobedio je Portugalca u tri seta – 6:2, 7:5, 7:6(3).

Vavrinka je kontrolisao meč, iako poslednja dva seta nije lako dobio. Ukupno je imao 45 vinera i 30 grešaka, a njegov rival je bio znatno slabiji (11-24).

Vavrinka ne bi trebalo da ima problema ni u drugom kolu gde ga očekuje veteran Viktor estreja Burgos.

Supertalentovani nemački teniser Aleksander Zverev ostvario je u ponedeljak svoju prvu Gren slem pobedu u seniorskoj konkurenciji.

Zverev je u prvom kolu Vimbldona pobedio Tejmuraza Gabašvilija sa 6:3, 1:6, 6:3, 3:6, 9:7.

18-godišnji Zverev, koji je na Vimbldon stigao kao 76. igrač sveta, meč je završio sa čak 63 vinera i 38 neiznuđenih grešaka. Odservirao ej 19 as udaraca, ali i 11 duplih grešaka.

Njegov naredni rival u Londonu biće Amerikanac Denis Kudla koji je savladao Pabla Kuevasa sa 6:7, 4:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Komentari / 0

Ostavite komentar