Čačanin biciklom obišao 13 zemalja Evrope

Mladi Čačanin (27) Nikola Savković, koji je za sedam godina koliko rekreativno vozi bicikl obišao 13 evropskih zemalja, planira da poseti i daleke destinacije poput Brazila i Rusije.

Putovanja 30.06.2015 | 10:19
Čačanin biciklom obišao 13 zemalja Evrope

Sa svih svojih putovanja nosim pozitivne utiske. Uglavnom sam nailazio na gostoprimstvo meštana koji su mi izlazili u susret kada god mi je nešto trebalo. U to sam se uverio jednom prilikom u Sloveniji, u blizini Ljubljane, kada sam zalutao sa trase”, kazao je Nikola za Tanjug i dodao da je slična iskustva doživeo u Hrvatskoj i Austriji.

Nikola napominje da nije član nijednog biciklističkog kluba već se ovim sportom bavi rekreativno, a sve troškove do sada je finansirao sam i uz pomoć porodice.

Iako sam video mnoge destinacije i upoznao razne ljude putujući na ovaj način, Albanija je na mene ostavila najlepši utisak, jer se poslednjih godina brzo razvila i postala turistički primamljiva”, priča on.

Kako kaže, želja mu je da poseti predstojeće Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, ali to prevashodno zavisi od toga da li će uspeti da nadje sponzora za tu avanturu. Takođe, dodaje on, u planu mu je da vozi bicikl do Moskve.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar