Vimbldon - Janko: Uvijek me neka sitna povreda...!

Janko Tipsarević kaže posle poraza u prvom kolu Vimbldona od Marsela Granoljersa da ne može da spoji nekoliko nedelja neprekidnog rada zbog povreda.

Tenis 30.06.2015 | 11:20
Vimbldon - Janko: Uvijek me neka sitna povreda...!

Srpski teniser nekada je bio osmi na svetu, neugodna povreda odvojila ga je od terena na godinu i po dana, a sada ponovo pokušava da prokrči put ka vrhu. Međutim, nije jednostavno.

“Ne mogu apsolutno ništa pozitivno da izvučem iz ovog meča. Igrao sam vrlo loše, ali to je možda i očekivano – otkad sam se vratio na Tur, non-stop imam neke prekide, stvaraju mi se mikrorupture, prvo list, pa kuk, onda pre dve-tri nedelje međurebarni mišić“, rekao je Janko posle poraza sa 6:3, 6:4, 6:2.

“Konstantno imam pauze i to me onemogućuje da sa teniskim i kondicionim trenerom uđem u mikrociklus od tri nedelje neprekidnog rada kako bih dostigao vrhunac forme došao kasnije. Uvek je nešto, pa ne mogu da serviram, ne mogu da trčim... I onda kada dođe situacija da se igra na tri dobijena seta protiv dobrog igrača kao što je Granoljers, onda ne mogu da izdržim taj tempo“, dodao je 31-godišnji srpski teniser.

Tipsarević u nedelju putuje u Buenos Ajres na Dejvis kup meč sa Argentinom, a potom ide u SAD, gde će za početak igrati u Atlanti.

Komentari / 0

Ostavite komentar