Srbi dočekali svoje zlatne košarkašice!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije svečano je dočekana u Beogradu, a nove evropske šampionke pozdravilo je oko 10 hiljada ljudi ispred gradske Skupštine.

Košarka 30.06.2015 | 10:40
Srbi dočekali svoje zlatne košarkašice!

Košarkašice Srbije osvojila su u nedelju prvu titulu šampiona Evrope u istoriji naše zemlje pošto su savladale Francusku sa 76:68.

Pored titule evropskih šampionki, reprezentacija Srbije je obezbedila i direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine.

Oko 20.30h košarkašice su stigle na balkon Skupštine i jedna po jedna izlazile su sa krunama na glavi uz ovacije navijača: Tamara Radočaj, Sonja Petrović, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović, Dajana Butulija, Tijana Ajduković, Kristina Topuzović, Milica Dabović, Ana Dabović i Danijel Pejdž.

Uz njih su izašli trener Marina Maljković, kao i njeni pomoćnici Dragan Ratković, Bojan Janković i Miloš Pađen.

Nakon što su svi izašli na balkon usledilo je intoniranje himne 'Bože pravde' u kojem su učestovali svi prisutni.

„Dobro veče moj Beograde. Dobro veče moja lepa Srbijo. Imam samo jednu želju, a to je da Bog čuva ove devojke kao i sve vas“, rekla je Marina Maljković.

Sonja Petrović: „Koliko daješ, toliko i dobijaš. Mi smo za Srbiju dale srce na terenu, dobile smo doček na balkonu. Hv ala ti moj Beograde, hvala ti cela Srbijo.“

Danijel Pejdž: „Srbijo, volim te“, rekla je Amerikanka uz ovacije.

Jelena Milovanović: „Hvala Srbiji, ovo ne bi bilo moguće da nsite bili uz nas od prvog do poslednjeg dana. Hvala vam od srca.“

Ana Dabović: „Dobro veče Beograde, dobro veče Srbijo. Hvala vam puno za ovaj doživljaj. Želim da vam se zahvalim i pozdravim Beograd, Srbiju i moj Herceg Novi. Možda se vidimo ponovo sledeće godine.“

Milica Dabović: „Ja ne volim da pričam Mogu da kažem da sam najponosniji kapiten na svetu. Kaže Ana i najbolji. Hvala od srca što ste bili uz nas svaki dan, bili ste vetar u leđa. Želim sa devojkama da vam otpevam jednu pesmu“, rekla je Milica, a onda su igračice zapevale pesmu koja ih je pratila tokom šampionata.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

marko samardzic

30.06.2015 08:44

Ljepsa strana zivota!!!

ODGOVORITE