Video - Kopa Amerika: Čile prvi finalista!

Fudbaleri Čilea prvi su finalisti Kopa Amerika koje se igra baš u toj zemlji, pošto su u polufinalu savladali Peru.

Fudbal 30.06.2015 | 10:20
Video - Kopa Amerika: Čile prvi finalista!

Čile je pobedio Peru rezultatom 2:1 i tako se plasirao u prvo finale ovog takmičenja posle 28 godina.

Najzaslužniji za trijumf domaćina bio je napadač Napolija Eduardo Vargas koji je postigao oba gola.

Crveni će se u svom petom finalu Kopa Amerika, takmičenja koje nikada do sada nisu osvojili, igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem se u tokom noći sastaju Argentina i Paragvaj. Osim četiri srebra, Čileanci su tokom istorije pet puta završavali kao treći.

Međutim, izabranici Horhea Sampaolija imali su sreće, pošto je Arturo Vidal prošao nekažnjen kada se već u četvrtom minutu sukobio sa Karlosom Augusom Zambranom.

Zambrano je u sedmom dobio žuti karton, a već u 20. je zaradio direktno isključenje kada je neoprezno startovao na Vargasa.

U devetom minutu utakmice Džeferson Farfan mogao je da šokira prisutne na stadionu u Santjago de Čileu, ali je njegov udarac glavom sa nekih 11 metara završio na stativi. Desetak minuta kasnije gosti ostaju s igračem manje – Zambrano je prvi stigao do lope i snažno je ispucao, ali nije uspeo da zaustavi zamah i đonom je udario Vargasa. Sudija Hose Argote iz Vencuele nije imao dilemu i poslao je defanzivca u svlačionicu.

Domaći igrači od tog trenutka silovito su krenuli da napadaju gol protivnika – Vargas i Sančes propustili su dobre prilike, pre nego što je igrač Napolija u samom finišu prvog poluvremena probio bedem odbrane. On se najbolje snašao u kaznenom prostoru i na pomalo komičan način iz peterca savladao golmana Galesea.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a Peru je do šokantnog izjednačenja stigao na isteku sata igre. Po desnoj strani prošao je Advinkula, ubacio loptu u kazneni prostor, a Medel je poslao u svoju mrežu.

Ipak, radost gostiju trajala je samo četiri minuta jer je Vargas fenomenalnim udarcem sa nekih 25 metara postavio konačan rezultat. Napadač Čilea imao je malo sreće, ali je izrastao u heroja koji je posle 28 godina odveo svoj tim u finale Kopa Amerika.

Komentari / 0

Ostavite komentar