Šta reći, sem - vaterpolisti opet oduševili!

Mandićeve suze, Savićeva poruka šampionkama...Nisu krili emocije osvajači Svetske lige. Srbija ponovo ima najkorisnijeg igrača Svetske lige.

Ostali sportovi 30.06.2015 | 11:00
Šta reći, sem - vaterpolisti opet oduševili!

I ovog juna, naši vaterpolisti su nas obradovali zlatom.

U Beograd se vraćaju iz Italije sa titulom Svetske lige i overenom vizom za put na Olimpijske igre u Rio 2016.

U velikom finalu, posle još veće borbe, pobeđeni su Hrvati. Sredinom treće četvrtine bilo je 3:5, a tri minuta pre kraja nedostižnih 8:5 za Srbiju.

Ne samo da su Srbi odbranili Svetsku ligu, po navici, ne samo da je već sada jasno da će naši momci igrati i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, već u Beograd stiže i MVP priznanje!

Dušan Mandić, Dušan Silni, zvanično je najbolji igrač završnog turnira Svetske lige za 2015. godinu!

Vaterpolista Partizana, budući spoljni Pro Reka, postigao je dva gola u velikom finalu protiv Hrvatske i još jednom stavio najsjajnije odličje oko vrata.

Podsetimo, rođen je 1994. godine u Kotoru, a ovo mu je treći trofej Svetske lige! Prvi je osvojio još 2013, u Čeljabinsku, a prošlog leta je, kao najmlađi, imao dužnost da nosi zlato iz Budimpešte, sa Evropskog prvenstva, na kojem je naš tim takođe osvojio prvo mesto.

Vaterpolisti su nas decenijama navikli na trofeje. I sadašnjost je blistava. Ni za budućnost ne moramo da brinemo.

Ogroman uspeh naše selekcije uokviren je i jednim individualnim priznanjem, jer je Dušan Mandić proglašen najkorisnijim igračem turnira.

Posle utakmice, kroz suze je rekao, u zagrljaju saigrača:

"Zahvalan sam svima, jer bez njih ni ja ne bih igrao ovako. Veliko finale, dva odlična tima. Izdržali smo napade Hrvata i uspeli da se vratimo u igru na sjajan način", poručio je MVP.

Selektor Dejan Savić bio je smiren. Imao je poruku i za najbolje srpske košarkašice - šampionke Evrope.

"Čestitam ekipi, čestitam košarkašicama. Znali smo koji nam je cilj i nismo obraćali pažnju na probleme. Utakmica je bila dostojna finala. Hrvatska je igrala odlično i reč je o ekipama koje su najviše pokazale. Odmorićemo do 2. jula, a onda naš čekaju pripreme za Kazanj", poručio je mladi, a već trofejni trener.

Kapiten Živko Gocić još jednom je podigao pehar. U razgovoru sa novinarima bio je kratak.

"Ova ekipa je pokazala šta može. Nismo razmišljali o porazu ni kada je rival imao i igru i rezultat, Znali smo da će napad da proradi. Presrećan sam jer smo obezbedili Rio i to je najvažnije", rekao je on.

Filip Filipović se odavno zabroji kada broji titule u kapici reprezentacije.

"Šta da se kaže u ovakvim situacijama, a da se ne ponavljamo? Ipak, ovo je bila specifična pobeda, zbog svega što nas je pratilo. Čestitam ekipi na zlatu i na olimpijskoj normi. Idemo dalje", Fićina je poruka.

Komentari / 0

Ostavite komentar