"Štreberi" dodjeljuju stipendije studentima

Početkom naredne akademske godine dvadesetak studenata koji su primljeni na UCLA, ali nisu u prilici da pokriju troškove studiranja, dobiće stipendiju koja nosi naziv "The Big Bang Theory".

Zabava 30.05.2015 | 10:50
"Štreberi" dodjeljuju stipendije studentima

"Bazinga!", što bi rekao Šeldon Kuper, junak hit serije "Štreberi" (The Big Bang Theory), na vest koja će svakako obradovati studente prestižnog Kalifornijskog univerziteta (UCLA), a slučaj je bez presedana, budući da dosad nijedna stipendija nije nazvana po nekoj TV seriji.

Osim što preuzima ime jednog od najpopularnijih sitkoma mreže CBS, stipendija se odlikuje i po tome što su je osnovali ko-producent serije Čak Lor i većina njenih glumaca, među kojima Džim Parsons, Kejli Kuoko-Sviting, Džon Galeki i Sajmon Helberg, kao i TV mreža CBS i studio Vorner Bros.

Zahvaljujući njihovim donacijama prikupljeno je blizu četiri miliona dolara.

Kao što i sam njen naziv govori, stipendija će biti namenjena studentima matematičkih, naučnih, tehnoloških i inženjerskih nauka.

"Serija 'Štreberi' (The Big Bang Theory) je bila pravi poklon za nas, posvećena naučnoj zajednici i podržana od nje, pa smo odlučili da joj malo vratimo od onog što nam je dala", objasnio je Lor u intervjuu za sajt Verajeti.

"U tom duhu, naša porodica Štrebera je dala značajnu donaciju i zajedno ćemo podržati buduće erudite, naučnike i lidere", kazao je on.

Za UCLA je ovo prilika da mu se pridruže novi briljantni studenti, koji potiču iz siromašnijih društvenih sredina.

Naime, da bi neko upisao prestižni univerzitet u Los Anđelesu osim odličnih školskih rezultata potrebno je da ima i prilično dubok džep.

Kako bi stvar bila još zabavnija, imena odabranih studenata biće saopštena tokom snimanja serije, čija će nova sezona početi da se prikazuje od idućeg septembra.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar