Tri godine uzaludnih protesta građana

Više desetina građana okupilo se večeras kod starog hrasta u Banjaluci, pored koga je na mjestu nekadašnjeg parka kontroverzni biznismen Mile Radišić izgradio stambeno poslovni kompleks.

Republika Srpska 29.05.2015 | 21:20
Tri godine uzaludnih protesta građana

Šetnjom oko stambenoposlovnog kompleksa obilježavamo tri godine od početka gradnje. Jasno je da je učinjena nepravda prema Željku Vuliću, ali i prema građanima Banjaluke, poručili su okupljeni građani.

Nastavak gradnje ovog objekta, kažu okupljeni građani, znak je da pravosuđe u RS još nije počelo da radi svoj posao, a institucije RS i dalje nezakonito uništavaju prirodna dobra svih građana. Protest su podržali i odbornici opozicionih stranaka u gradu Banjaluka.

Okupljanje građana i podrška mi znače, poručio je Željko Vulić čija je kuća nakon gradnje objekta ostala gotovo odsječena. Ipak, sumnja da će se išta promijeniti, jer, kako kaže vladajući ni do sada nisu slušali građane.

Podršku šetačima ranije je dao i predsjednik NDP-a Dragan Čavić. Dok se vlast u RS ne promijeni, poručio je Čavić, graditelj sporne zgrade Mile Radišić neće biti poslat na izdržavanje kazne bez obzira na pravosnažnu presudu, jer je, kako kaže, povezan sa vrhom vlasti u RS.

Park kod Medicinske elektronike bio je jedna od posljednih zelenih površina u centru Banjaluke koja je mogla biti uređena kao park, poručeno je na protestu, a gradske vlasti ustupile su je osobi koja je pravosnažno osuđena na tri godine zatvora.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Goran Kos

29.05.2015 19:39

Ni jedan protest ili gradjanska inicijativa nisu uzaludni,bilo kakav otpor mora dati rezultat,samo je pitanje vremena...Ako se na vrijeme pobunimo,prije cemo docekati bolje dane.

ODGOVORITE
Name

Milicija

29.05.2015 19:55

Niko nece da udari tamo gdje treba . Mora se vidjeti koja je banka pratila izgradnju ove zgrade i onda odatle poceti.

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

30.05.2015 05:19

Nova banka je zlo!!!