BiH: Igokea želi brejk na ''Pecari''!

Košarkaši Igokee u subotu (20.15 h, BHT 1) gostuju u Širokom Brijegu u drugoj utakmici finala plej-ofa Bosne i Hercegovine.

Košarka 30.05.2015 | 11:40
BiH: Igokea želi brejk na ''Pecari''!

Aktuelni šampion je slavio u Laktašima u prvoj utakmici (65:54)i na "Pecari" planira da napravi brejk iako su u taboru Aleksandrovčana svjesni da to neće biti nimalo lako učiniti.

"Ne može ništa biti lako posebno kada je u pitanju finale, ulog je veliki, trofej je jedan, a dva tima su se borila godinu dana da dođu do završnice tako da ni mi ni Široki ništa nećemo prepustiti slučaju", rekao je šef struke "igosa" Željko Lukajić.

Strateg ekipe iz Aleksandrovca je podsjetio da je Široki ove sezone već savladao Igokeu i dodatno pozvao na oprez.

"Mi smo odigrali već tri utakmice protiv njih, jednu na njihovom terenu koju su dobili i mislim da su nas tada osvijestili da shvatimo da ništa ne može biti lako i da moramo pružiti maksimum želimo li pobjedu. Odlazimo sa vođstvom od 1:0 što nam mnogo znači na psihološkom planu. Želimo i tražimo način da dođemo do druge pobjede, da osvojimo brejk i približemo se osvajanju titule šampiona", dodao je Lukajić.

Trener prvaka BiH nema kadrovskih problema pred gostovanje u Hercegovini izuzev Dušana Katnića, kojeg muči alergija.

"Zdravstveni bilten je dobar, još uvek najviše Katnić ima problema sa alergijom, međutim, pokazao je karakter i siguran sam da će biti na parketu i u drugom meču".

I košarkaš Aleksandrovčana Đorđe Milošević je svjestan svih mana i vrlina protivnika naglasivši da će Igokea pokušati da ostvari brejk kako bi se približila odbrani šampionskog pehara i ponovo osigurala plasman u regonalnu ABA ligu.

"Biće zaista teška utakmica, mislim da je ključ pobjede dobra odbrana nakon koje bismo ih sa brzim kontranapadima, sigurno mogli slomiti jer oni imaju manje kvalitetnih igrača u rotaciji od nas. Mi smo već jednom igrali u Širokom ove sezone, poraženi smo i sigurno znamo šta nas očekuje. Međutim, sigurno nismo pod pritiskom zbog tog poraza, vodimo u finalnoj seriji tako da želimo pokušati napraviti brejk koji bi nas približio onom što svi želimo, a to je titula šampiona".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Goran

30.05.2015 21:55

Zato je Borac unisten !

ODGOVORITE