Điro: Aru osvojio etapu i prišao Kontadoru!

Biciklista Astane Fabijan Aru trijumfovao je na 19. etapi ovogodišnjeg izdanja trke Điro d’Italija i primakao se vodećem Albertu Kontadoru.

Ostali sportovi 29.05.2015 | 20:40
Điro: Aru osvojio etapu i prišao Kontadoru!

24-godišnji Aru je uspeo da se trgne posle razočaravajućih plasmana tokom prethodnih dana i slavi na 236 kilometara dugoj etapi od Gravelona Tokea do Červinije.

Aru je napao na četvrtom, ujedno poslednjem usponu dana, koji je odlično tempirao i na kraju je etapu završio sa 28 sekundi prednosti u odnosu na Rajdera Hesjedala iz Kanondejl-Garmina. Treće mesto zauzeo je vozač Etiks-Kvikstepa Rigoberto Uran, koji je imao osam sekundi prednosti u odnosu na Kontadora.

Peloton je etapu završio sa jednim minutom i 18 sekundi zaostatka u odnosu na Arua, pa je došlo do promene u generalnom plasmanu.

Dve etape do kraja 98. izdanja Đira Kontador je nedodirljiv, pošto ima četiri minuta i 37 sekundi prednosti u odnosu na Arua. Mladi Italijan je preskočio svog timskog kolegu Mikela Landu, koji je ostao na pet minuta i 15 sekundi iza nosioca roze majice.

Na Điru se u subotu vozi etapa od Sent Vinsenta do Sestrijerea u dužini od 196 kilometara, a trka se završava u nedelju sprinterskom etapom od Torina do Milana.

Komentari / 0

Ostavite komentar