Ivano Balić rekao - Ne mogu više!

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena, Hrvat Ivan Balić, u 36. godini odlučio da prestane da igra.

Ostali sportovi 30.05.2015 | 16:00
Ivano Balić rekao - Ne mogu više!

Ivano Balić je, bez sumnje, jedan od najboljih igrača rukometa koje je taj sport imao. Hrvat je u 36. godini života odlučio da prestane aktivno da igra i da se posveti radu u reprezentaciji svoje zemlje, na poziciji koordinatora.

On će odigrati još jednu, poslednju utakmicu za svoj klub Veclar.

"Kraj je došao baš brzo. Osećam da mogu da trčim još sat vremena, ali moram da prihvatim da to više nije realno. Vreme je za kraj. Moja leđa su bolje i nadam se da me neće izdati u poslednjoj utakmici", izjavio je Balić, prenose hrvatski mediji.
Kaže da je srećan, jer je radio ono što je najviše voleo - igrao je rukomet.

"To je bio moj život 20 godina. Nadam se da ću preživeti dan prije oproštajne utakmice i ceremoniju nakon utakmice. Tako da svi možemo da proslavimo kraj moje sezone i kraj moje karijere i otići svi srećni i zadovoljni kući", dodao je Balić.

On je rekao i da ne vidi sebe kao selektora hrvatske reprezentacije.

"Ne, nije to za mene. Ja definitivno nisam za trenera jer svaki dan treba brinuti za veliki broj igrača. I ne samo o načinu igre, već i o njihovom psihološkom stanju".

Najdraži trenutak karijere mu je...

"Za mene je posebna bila 2003. godina i Svetsko prvenstvo u Portugalu kada smo osvojili prvu veliku titulu. Međutim, sportista ne sme da se zadovolji jednom titulom nego uvek treba da traži više", poručio je rukometni as.

Komentari / 0

Ostavite komentar