Milan dovodi, Milan dovodi...?!

...Gindogana, Baku, Suareza i Mandžukića, samo ako stigne Ančeloti...Berluskoni više nema nameru da se zeza, prelazi na posao...

Fudbal 30.05.2015 | 14:00
Milan dovodi, Milan dovodi...?!

Silvio Berluskoni rešen je da ponovo stvori jak Milan, a za to izgleda neće štedeti nijedan evro! Zato je prvi čovek Rosonera i poslao svog prvog saradnika Adrijana Galijanija u poteru za Karlom Ančelotijem, u kojem vidi spasioca za posrnulog giganta, koji već godinama tavori u mulju i daleko je od nivoa koji je klub decenijama krasio.

A kako piše italijanski Sport Medijaset, upravo u dolasku Ančelotija leži i činjenica da je porodica Berluskoni spremna da i bez stranih ulaganja u klupsku kasu ubaci skoro 120.000.000 evra. Ističe se da kontroverzni vlasnik Milana želi proverenog trenerskog asa na klupi i da samo u slučaju da Karleto dođe bivši šampion Evrope dobiće ogroman novac za nova imena.

Spisak je već sastavljen, zato je i Galijani produžio boravak u Madridu. Prema pisanju brojnih italijanskih i španskih medija, potpredsednik Milana je u sredu i četvrtak sastančio sa čelnicima Atletiko Madrida, a kako Sport Medijaset tvrdi, na listi želja su Mario Mandžukić i njegov imenjak Suarez. Prva želja bio je Ibrahimović, ali je ova mogućnost otpala zbog toga što 34-godišnji golgeter prvenstveno gleda ka PSŽ-u, potom i ka odlasku u MLS ligu ili Katar.

Međutim, tu nije kraj, pošto je na sam vrh liste iskočio i novi heroj Sevilje i fudbalske Evrope - Karlos Baka, čija je cena posle sezone iz snova skočila na oko 30.000.000 evra. Milan u njemu vidi modernog napadača, koji s druge strane ima i kvalitete „starog kova“, što je u ovom trenutku preko potrebno klubu.

Situacija sa tandemom Atletika je prilično zamršena, jer uprava ne želi tako lako da se odrekne svojih igrača, a poslednji, ali ne i najmanje važan igrač koji bi mogao da dođe na San Siro je vezista Dortmunda - Ilkaj Gindogan. Momak koji predstavlja novu generaciju savremenih vezista je posle godinu dana muka sa povredama konačno ponovo na terenu i hvata zalet ka povratku u staru formu. Međutim, imaće Milan jaku konkurenciju za potpis nemačkog reprezentativca, ako se uzme da se Junajted sve više "muva" i želi da napravi konačni potez.

Na kraju, ostaje samo tračak optimizma za sve u Milanu da bi ovaj scenario mogao da se sprovede u delo...

Komentari / 0

Ostavite komentar