Raskol između Gavranovića i DNS-a

Odnosi koalicionih partnera SNSD-a i DNS-a u banjalučkom parlamentu zapali su u probleme, što pokazuje i zasjedanje Skupštine grada, kada su tokom glasanja odbornici DNS-a bili uzdržani, a bilo je i međusobnih prozivki u izjavama.

Republika Srpska 29.05.2015 | 22:49
Raskol između Gavranovića i DNS-a

Tokom glasanja o programu rada Gradske razvojne agencije za 2015, izvještaja o radu Gradskog inovativnog centra za 2014, Centra za predškolsko vaspitanje, izvještaja o poslovanju "Dep-ota", te o planu poslovanja "Akvane" četiri odbornika iz DNS-a bila su suzdržana. Ovi izvještaji su ipak usvojeni.

Boran Bosančić, šef gradskog odborničkog kluba DNS-a, rekao je da su odbornici ove partije bili suzdržani jer nema investicija u gradu, sanacije saobraćajnica, kao i da drugi, već usvojeni, programi nisu realizovani.

"Mi nemamo nikakvih problema sa SNSD-om, jer su oni naš strateški partner, ali imamo problema s radom gradonačelnika, koji nije našao za shodno da s nama obavi razgovor od 12. maja. Da li postoji neka druga većina ili ne, to ne znamo", izjavio je Bosančić i istakao da "oni neće biti protočni bojler izvršne vlasti i vladajuće partije".

Prema njegovim riječima, odbornici koje je izabrao narod moraju imati odgovore na pitanja zašto se u gradu ništa ne radi.

"Te odgovore zaista ne možemo dobiti ako neko ne želi s nama da komunicira", kazao je Bosančić.

Slobodan Gavranović (SNSD), gradonačelnik, rekao je da apsolutno neće dozvoliti da jedna osoba, pa makar bila i iz DNS-a, nameće svoj lični stav kao politički stav cijele gradske administracije.

"Ja odgovaram građanima Banjaluke, a sigurno nisam lice koje treba da potpisuje i ispunjava samo određene zahtjeve DNS-a. Ne možemo dozvoliti da nas neko opstruiše, a pritom jednostavno nemam vremena niti je to moj posao da idem vući odbornike za rukav i pitati kako ćemo i šta raditi. Sa mnom nema problema, uvijek sam spreman da sve dogovaram, ali nisam imao dovoljno vremena da se bavim nekim sitnim i banalnim stvarima", izjavio je Gavranović.

On je istakao da mu je izuzetno žao što njihov koalicioni partner (DNS) s gradonačelnikom i SNSD-om komunicira preko medija.

"DNS je i danas pokazao da ostaje pri svom stavu i politici, koju su dobili iz Gradskog odbora stranke. Ako oni žele da bez ikakvih obrazloženja za nešto glasaju, a za nešto ne, to je njihovo pravo. Koaliciona većina neće sjediti skrštenih ruku i pustiti da bilo šta u skupštini zavisi samo od njihovih glasova", kazao je Gavranović.

Odbornici SDS-a kažu kako se po skupštinskim kuloarima raspravlja o određenim problemima i razdorima unutar koalicije. Koaliciju u Skupštini grada čine SNSD, DNS i SP.

"Koliko god veliki problemi postojeće većine bili, njih vlast okuplja i drži više nego što razdvaja", kazao je Đorđe Umićević, odbornik SDS-a.

On tvrdi da sve svađe i rasprave nastaju zbog kadrovskih pitanja, to jest fotelja. Do objavljivanja ovog teksta odbornici su razmotrili i usvojili devet tačaka dnevnog reda od ukupno 26.

(Nezavisne novine)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

29.05.2015 06:35

Svi oni su samo promućaj pa proli.

ODGOVORITE
Name

pečat

29.05.2015 07:16

Riječ je riječ za ovakav goli život što su nam ga priredili.

ODGOVORITE
Name

TRTE MRET

29.05.2015 08:13

Dobro kazete gospodine Gavranovicu :''Ja odgovaram gradjanima Banja Luke.....'' Auuuuuuuu, BAS ODGOVORAN I POSTEN COVIJEK.......

ODGOVORITE
Name

sto ne pisete

29.05.2015 08:40

Jeli poceo sastanak opozicije za smjenu vlasti, vidim jutros u prostorije SDS-a ulazi i buduci premijer Mico Micic. Nisam vidio predsednika sto ce ga imenovati

ODGOVORITE
Name

opa

29.05.2015 08:51

Jest da nam se prisunjo i papak,ali ako je rusiti necemo gledati u zube. Sastanku prisustvuje gradonačelnik Bijeljine i visoki funkcioner SDS-a, te navodno jedan od kandidata za novog premijera Srpske Mićo Mićić, te poslanik u Narodnoj skupštini RS Adam Šukalo koji je donedavno bio dio vladajuće skupštinske većine.

ODGOVORITE
Name

rano je

29.05.2015 09:08

Pa vi stvarno mislite da je sadsnjoj vlasti kraj.Ne mojte biti naivni,ne moze opozicija sa ovim sto ima 200 glasova da preuzme vlast.Papak je prevrtljiv.

ODGOVORITE
Name

Osvit

29.05.2015 11:02

Nesta para nesta prijatelja

ODGOVORITE
Name

Sreća

29.05.2015 13:48

Neka nam je Bog u pomoći sa "papkom" i njegovih 250 glasova

ODGOVORITE
Name

kondor

31.05.2015 00:51

gavranovic i postenje ha ha ha......

ODGOVORITE
Name

XXXL

31.05.2015 13:49

ovi sto sad ponizavaju Sukala da ne moze nista sa 260 glasova a kad su ga kupovali i glasao i bio dio skupstinske vecine bio je dobar, toliko o vama

ODGOVORITE