Svadba prekinuta zbog fiskalnog računa

Slučaj zapečaćenog hotela "Biser" u Derventi uzburkao strasti u gradu na Ukrini.

Republika Srpska 29.05.2015 | 10:51
Svadba prekinuta zbog fiskalnog računa

Sve se odigralo iznenada, kao u dobro izrežiranom filmu, na opšte zaprepašćenje mladenaca, više stotina svatova i osoblja hotela. Inspektori su stupili na scenu oko ponoći, taman kad su razdragani slavljenici imali nameru da se zaslade velikom tortom. "Republička poreska inspekcija, nismo dobili fiskalni račun, moramo da zatvorimo objekat!"

Ovim rečima, za "Novosti", prepričavaju svedoci nedavne drame u, sada već trakom opasanom, poznatom derventskom hotelu "Biser". Još veći šok, međutim, usledio je u prizemnom delu hotelskog kompleksa u iznajmljenom disko klubu "Monte Karlo", gde su takođe intervenisali poreski inspektori, opet zbog neizdatog fiskalnog računa.

- Bomba! Imamo anonimnu dojavu da je neko u objekat postavio bombu - zavapio je neko od prisutnih u prepunom disko klubu. Dojava o eksplozivnoj napravi se ubrzo proširila i na sprat hotela, pa su i mnogi svatovi spas počeli da beže.

Međutim, u nastalom metežu poreznici se nisu dali zbuniti. Nakon što su se policajci, uz budno oko vatrogasaca i bolničara hitne pomoći, uverili da je reč o lažnoj dojavi, "Biser" i "Monte Karlo" su opasali - trakom!

- Ovaj objekat zatvoren je zbog nepoštovanja odredaba Zakona o fiskalnim kasama - stoji na ulaznim vratima "Monte Karla" na istaknutom rešenju poreske uprave Ministarstva finansija RS, uz napomenu da se pečaćenje objekta odnosi na narednih 15 dana. Traka, istina, nije postavljena i na ulaznim vratima hotela. Reporter "Novosti" se uverio da je to učinjeno u unutrašnjosti objekta na ulazu u bar, odnosno salu i kuhinju.

- Pečaćenje se ne odnosi na iznajmivanje soba. Teškoća je, međutim, u tome što su potencijalni gosti prinuđeni da se hrane "preko vode", tačnije moraju preko ukrinskog mosta u više stotina metara udaljenu piceriju "Del kalpo", koja je takođe u vlasništvu gazde hotela - kazuje izvor "Novosti" upućen u ovaj derventski slučaj.

Mada je u iznenadnoj akciji republičke inspekcije u gradu na Ukrini zapečaćeno više objekata, sudbina "Bisera" je u fokusu razgovora Dervenćana. Jedna od najčešćih spekulacija je da su neki uticajni tajkuni, pa i iz samog vrha republičke vlasti, bacili oko na "Biser". Priče idu i dalje, da je reč o nastavku poznatog sukoba ovdašnjih klanova, ili o nezakonitom poslovanju.

Vlasnik hotela se nije javljao na telefon. Reč je o Miletu Noviću, koji se, kako nezvanično saznajemo, nalazi na godišnjem dopustu, pri kraju izdržavanja višegodišnje kazne zatvora, izrečene u poznatom procesu za prostituciju i trgovinu ljudima u gradu na Ukrini.

BOMBE, PRAVE I LAŽNE

Derventski "Biser", uz teslićki "Kardijal", uživa glas najreprezentativnijeg u ovom delu BiH. Širu pažnju je, međutim, i poslednjih meseci skrenuo, takođe, po - bombama! Međutim, za razliku od ove poslednje, lažno dojavljene, kako su "Novosti" pisale, krajem prošle i u martu ove godine gotovo pred samim vratima hotela pronađene su i demontirane dve neeksplodirane kašikare. Kako naš list saznaje, za njihovo postavljanje policija je osumnjičila izvesnog Zorana Popadića, iz derventskog naselja Miškovci. Međutim, javnost još nije preciznije upoznata o detaljima i motivima ovog čina, odnosno slučaja koji je nemalo uznemirio Dervenćane.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Mk

28.05.2015 21:14

Nerazumijem gdje je ovdje bisserà?

ODGOVORITE
Name

svadba

28.05.2015 22:00

E kakve budalaštine sve čovjek neće čuti! Nemam ništa protiv da se uvede red u prijavljivanju poreza, pa čak i kazni u vidu privremenog pečaćenja objekta, ali zar nije moglo da se sačeka do ujutro! Za ne povjerovati!

ODGOVORITE
Name

boss

28.05.2015 23:01

Boze sacuvaj

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

29.05.2015 04:14

Bjednici korumpirani ljudima pokvariti svadbu,ima mnogo zasticenih koji uopste nemaju fiskalnu kasu,to su namjerno uradili!!!

ODGOVORITE
Name

Milojko

29.05.2015 04:26

Dodikovi inspektori treniraju strogoću. Ko zna šta se iza ovoga krije, ali su makar trebali da se svadba završi. Ovako je mladencima i svatovima prisjelo.

ODGOVORITE
Name

ugnjetavani

29.05.2015 04:57

Nešto mi je ovo prezime poznato. Znači tačno je da su zaratili između sebe Bajini i Tegeltijini.

ODGOVORITE
Name

Bl

29.05.2015 06:12

A državne firme....plaćaju porez., oni su najveći gubitasi..sto njih ne zatvore..treba im za GOD.odmore...sramota bijednici

ODGOVORITE
Name

stvarnost

29.05.2015 07:46

FUJ< FUJ< nije se moglo sacekati jutro da se ovaj velicanstveni cin obavi kako treba.To su v....i nemam drugi izraz ,koji su ovo naredili da se prekine svadba.

ODGOVORITE
Name

haha

29.05.2015 09:20

A 10 metara od Dodikove palate, kafe bar Dionis ne izdaje nikad racune, nikad nikome, i opet nista, rade sve u 16.

ODGOVORITE
Name

Gaja bl

29.05.2015 09:59

Vecina kafica u samom centru BL ne izdaje fiskalne racune! 10 metara od Zgrade predsjednika RS rade Marcello, Dionis i mnogi drugi. I niko ne izdaje giskalni racun!? I nikom nista...Strasno!

Name

g.p.

29.05.2015 09:29

Tu je naludji mladozenja i svatovi... njih 100, 200, a 3 inspektora. Trebali su ima glave polupati. Majmuni, dosli u ponoc i to na svadbu... svadba je privatna zabava veselje, i ajmo razguli odakle si dosao i ko te poslao.

ODGOVORITE
Name

Bole

29.05.2015 12:21

Da su došli na moju svadbu tako zaigrao bi ja malo moravac po njima.

ODGOVORITE
Name

Fikret

29.05.2015 14:51

Ovdje bih uhapsio onog ko je naredio prekid svadbe. Ako nesto nije po zakonu na svadbi kad se završi svadba moglo se zatvorit i kazna i sve poslje svadbe.

ODGOVORITE
Name

Milicija

29.05.2015 19:26

Dobro su prosli...sta da su trebali platiti parking...a nisu???Braćo,treba stati na rep kriminalu.

ODGOVORITE