Biju po narudžbi, "usluga" 200 evra

Policija je identifikovala organizovanu ekipu mladića, koja je, uglavnom po prestonici, za novac premlaćivala ljude.

Srbija 28.05.2015 | 22:25
Biju po narudžbi, "usluga" 200 evra

U toku je potraga za njihovim šefom, koji tabadžijama isplaćuje od 200 do 300 evra po žrtvi! Na njihovoj meti do sada su se našli dekan Fakulteta političkih nauka (FPN) Ilija Vujačić, ali i dve bliske saradnice kontroverznih biznismena.

Pretpostavlja se, da u ovom trenutku, ova banda ima šest članova, a identifikovana su njih četvorica. Reč je o B. M. (20), njegovom bratu V. M. (21), N. R. (22) i U. M. (21). Ono što je interesantno je da u policiji, a kasnije i kod tužioca i sudije ne priznaju ništa.

- Odbijaju da kažu zašto su, recimo, pretili dvema ženama i tukli ih - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi. - Ne zna se motiv, niti ko ih je angažovao da to urade. Ćute kao zaliveni. Sve negiraju, iako su dokazi protiv njih jaki.

Policija, sve doskora, nije ni znala da je reč o dobro uigranoj ekipi batinaša. Onda je priča sa ulice dospela i do operativaca, pa su krenuli da istražuju. U prvi mah nikako nisu mogli da ih povežu sa žrtvama, odnosno bilo je nejasno zašto su napadali baš te ljude.

Prvi rasvetljeni napad je onaj iz septembra prošle godine kada su na ulazu u zgradu nasrnuli i saradnicu jednog biznismena i pretukli je. Sledećeg meseca, u oktobru, na njihovoj meti se opet našla jedna žena. Ona je u Srbiji praktično bila desna ruka čoveka, koji ima razgranate poslove u regionu.

- Obe žene su zadobile povrede i osim što je reč o poslovnim saradnicama određenih ljudi, ništa ih drugo nije povezivalo - navodi naš sagovornik. - Istraživlai smo da li je reč o ljubavnim motivima, da li su se nekome zamerile, ali ništa nije dalo rezultata. Bilo je i indicija da su napadi na njih u stvari poruke njihovim šefovima.

Sledećeg meseca, novembra prošle godine, napadnut je profesor Vujačić, dekan FPN, u blizini zgrade u kojoj je živeo. Dvojica napadača su nasrnula na njega palicama i nanela mu lakše telesne povrede. Pobegli su automobilom u kom ih je čekao treći saučesnik.

Odmah je bilo sumnjivo da je reč o istoj bandi, jer su se i prethodna dva premlaćivanja desila u ulazima zgrada u kojim žrtve stanuju. Posle nekoliko dana voždovačka policija uspela je da identifikuje napadače na profesora FPN. Uhapšena su dvojica od trojice.

- Privedeni su V. M. i U. M., obojica dvadesetogodišnjaci, jer se sumnjalo da su oni prebili profesora - kaže sagovornik.

- Osumnjičeni su za nasilničko ponašanje. Profesor je dva meseca pre toga dobijao pretnje da podnese ostavku. Uhapšena dvojica, međutim, odbila su da kažu ko ih je angažovao da napadnu dekana FPN.
Policija je nastavila da traga za motivom, ali i trećim napadačem. Operativnim radom došlo se do drugara uhapšenih momaka. Tada je, međutim, na videlo isplivala činjenica da su oni umešani i u napade na dve žene. Početkom aprila uhapšena su dvojica osumnjičenih.

B. M. i N. R. su privedeni zbog ugrožavanja sigurnosti i nanošenja telesnih povreda dvema ženama. Obe su fizički napadnute u zgradama u kojima žive u centru Beograda. Napadači su koristili takozvani bokser.

SLUČAJ ŠUVAKOV

Početkom ovog meseca na meti nepoznatih napadača našao se i pomoćnik ministra prosvete Srbije Milovan Šuvakov. Napadnut je metalnim štanglama ispred svoje kuće u beogradskom naselju Stepa Stepanović. Šuvakova su na parkingu ispred zgrade napala dvojica muškaraca sa kapuljačama navučenim na lica. Udarili su ga metalnim štanglama po telu i glavi, posle čega su pobegli. Sa njima je bio i treći saučesnik, koji ih je čekao u kolima. Niko od komšija ništa nije video niti čuo. Ovaj napad se još rasvetljava.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

_

28.05.2015 20:41

Sevap sa sobom nositi pištolj. Pa ih upucati gdje treba.

ODGOVORITE
Name

Crni

31.05.2015 03:59

Ne treba hvala ja to sam riješavam a sa druge ne naplaćivam fukare treba naučiti kako da se ponašaju u svijetu

ODGOVORITE