RG: Ode i Troicki...kući!

Srpski teniser Viktor Troicki završio je učešće na Rolan Garosu već u drugom kolu, porazom od Italijana Simonea Bolelija.

Tenis 28.05.2015 | 20:20
RG: Ode i Troicki...kući!

Boleli je do trijumfa nad Troickim došao sa 6:2, 6:4, 6:3, posle jednog sata i 59 minuta igre.

Tok meča:

Boleli je bolje ušao u meč i posle osvojenog servis gema odmah je stigao do brejka, a potom nastavio svoj niz do 3:0. Srpski teniser se potom probudio i uspeo da osvoji gem, a potom i malo pripreti Italijanu na servisu.

Međutim, Boleli je uspeo da zadrži prednost brejka u narednom gemovima, dok Troicki nije imao ni šansu da mu pripreti. Italijanski teniser je izvršio veliki pritisak na servisu Troickog u osmom gemu, kada je brzo i lako došao do tri set lopte, a iskoristio je drugu za 6:2, posle 35 minuta igre.

U drugom setu je viđena neizvesnija borba, pa na samom početku nije bilo brejkova, a jedinu priliku na početku imao je Boleli, u drugom gemu. U istom ritmu dvojica tenisera su nastavili sve do desetog gema, kada je Boleli bez izgubljenog poena došao do brejka i seta sa 6:4.

Treći set je doneo nešto agresivniju i bolju igru Troickog, pa je tako stigao i do prvog brejka na meču, u petom gemu za 3:2. Ipak, posle toga je praktično stao, a Italijan iskoristio njegov pad u igri.

Boleli je odmah vratio brejk, a potom nastavio niz i novim brejkom sebi omogućio da već u devetom gemu servira za set. Italijan se tada nije osvrtao i bez izgubljenog poena je završio meč posle skoro dva sata igre.

Komentari / 0

Ostavite komentar