Saradnik Nemcova u kritičnom stanju

Bliski saradnik ubijenog ruskog opozicionog lidera Borisa Nemcova nalazi se na intenzivnoj nezi u bolnici u Moskvi. Njegovi saradnici tvrde da je otrovan.

Svijet 28.05.2015 | 20:20
Saradnik Nemcova u kritičnom stanju

Međutim, nejasnoće o uzroku njegove iznenadne bolesti podstakle su bojazni da tu nisu čista posla, izveštava AP.

Vladimir Kara-Murza (33) i dalje je u teškom stanju, dva dana nakon što je primljen, saopšteno je danas iz Prve gradske bolnice.

Ruska agencija Interfaks, pozivajući se na glavnog lekara bolnice, prenela je da deluje da opozicionar ima zapaljenje pankreasa i tešku upalu pluća.

Njegov otac, uticajni novinar koji se takođe zove Vladimir, rekao je za Interfaks da lekari nisu isključili mogućnost "prljave igre", ali da nema dokaza da je njegov sin namerno otrovan.

Britanski "Dejli telegraf" preneo je izjavu jednog njegovog prijatelja i opozicionog aktiviste koji je rekao da je Kara-Murza otrovan za sada nepoznatom supstancom.

Kara-Murza je bio bliski saradnik Nemcova, koji je ubijen u februaru u Moskvi, a sarađuje sa organizacijom građanskog društva čiji je osnivač Mihail Hodorkovski, bivši naftni tajkun i kritičar Kremlja.

Nedavno je učestvovao u produkciji dokumentarnog filma o uticajnom lideru Čečenije Ramzanu Kadirovu.

U filmu, koji je premijerno prikazan u ponedeljak, Kadirov se povezuje s mnogim ubistvima počinjenim na području severnog Kavkaza.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

XYX

28.05.2015 18:29

Tako se veliki rjesavaju malih,banda pokvarena.

ODGOVORITE
Name

Uraaa

28.05.2015 20:00

E taj saradnik iz opozicije, saradnik Kara Murze zna cime je otrovan jer su ga oni otrovali. Sudeci po slici on nikome nije potreban. Amerikanci su presli svaku mjeru u zavjerama protiv predsjednika Putina.

ODGOVORITE
Name

haha

28.05.2015 20:11

Stajlin jos uvjek zivi.

ODGOVORITE