RG: Rafa lako, Kuznjecova - Skjavone 230 minuta!

Španski teniser Rafael Nadal bez problema se plasirao u treće kolo Rolan Garosa ubedljivom pobedom nad sunarodnikom Nikolasom Almagrom. Frančeska Skjavone i Svetlana Kuznjecova odigrale su na Rolan Garosu meč turnira u ženskoj konkurenciji koji je trajao okruglo 230 minuta!

Tenis 28.05.2015 | 17:00
RG: Rafa lako, Kuznjecova - Skjavone 230 minuta!

Nadal je odigrao još jedan dobar meč protiv indisponiranog Almagra, savladavši ga rezultatom 6:4, 6:3, 6:1, posle dva sata i 20 minuta igre.

Španac je drugi put u mesec dana nadigrao bivšeg saigrača iz reprezentacije i obezbedio duel sa boljim iz meča Jirgen Melcer – Andrej Kuznjecov.

Iako je morao da spasava brejk loptu na svom prvom servisu, te nije blistao tokom celog meča, Maljorčanin je dominantno stigao do 13. pobede u 14. duelu sa zemljakom.

Almagro se opredelio na defanzivnu taktiku, spasao je tri set lopte u prvom setu, ali ga je Nadal slomio servisom i britkim forhend udarcima.

Skjavone je savladala Kuznjecovu u drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske rezultatom 6:7 (11-13), 7:5, 10:8.

Duel na terenu broj 1 trajao je tri sata i 50 minuta, čime je postao treći najduži u ženskoj konkurenciji, u istoriji Rolan Garosa.

Dvema teniserkama nedostajalo je samo šest minuta da prestignu i duel Keri Rid – Pem Tigarden iz davne 1972. godine, koji je trajao 3 sata i 55 minuta.

Italijanka je slavila posle velike drame i obezbedila duel sa Rumunkom Andreom Micu, koja je napravila veliko iznenađenje eliminacijom 12. igračice planete Karoline Pliškove.

Na listi najdužih mečeva u istoriji ženskog tenisa ovaj se nalazi na šestoj poziciji, a interesantno je da je susret Kuznjecove i Skjavone na Australijan openu 2011. godine trajao čak 4 sata i 44 minuta. I on je pripao italijanskoj predstavnici koja je tada trijumfovala sa 6:4, 1:6, 16:14.

Neprikosnoveno prvo mesto drže Viki Nelson i Džen Hepner koje su ’84 dva seta igrale 6 časova i 31 minut, što je ukupno 391 minut!

Na pariskoj šljaci današnji susret obilovao je brejkovima, bolje je počela Frančeska, koja je povela već na startu i čuvala prednost do 3:2. Tada se Ruskinja vratila, a posle osam gemova uz servis, otišlo se u taj brejk.

Tamo je viđeno 24 poena i 9 mini brejkova, a bolje se snašla Svetlana i dobila ga sa 13:11.

Kada je šampionka iz 2009. godine oduzela servis protivnici i u drugom setu, činilo se da je kraj blizu, ali tako nije mislila njena protivnica. Izjednačila na 2:2, a potom u 12. gemu napravila novi brejk za 1-1 u setovima.

Otišlo se u odlučujući deo igre u kojem je ponovo bliža pobedi bila Kuznjecova, pre nego što je usledila serija od devet uzastopnih brejkova. Pri rezultatu 9:8 Skjavone je odigrala nekoliko fantastičnih poena, Ruskinja je popustila i na kraju je poražena.

Trenutno 18. teniserka na WTA turu bila je agresivnija sa 56 direktnih poena i četiri greške manje, dok je kod njene protivnice taj odnos bio 43:45.

Međutim, Frančeska je još jednom pokazala da najviše voli da igra u Parizu gde je pre pet godina osvojila jedinu Gren slem titulu.

Komentari / 0

Ostavite komentar