RG: Mučenje favoritkinja, ispala Voznijacki!

Danska teniserka Karolina Voznijacki eliminisana je sa Rolan Garosa, pošto je u drugom kolu poražena od Nemice Julije Gerges sa 6:4, 7:6.

Tenis 28.05.2015 | 14:20
RG: Mučenje favoritkinja, ispala Voznijacki!

Voznjacki, koja je bila peta nositeljka na u Parizu, imala je dosta problema na svoj servis – Nemica je tokom meča napravila pet brejkova, dok je Dankinja triput uspela da uzvrati.

Gerges, 72. teniserka na WTA listi, odigrala je veoma dobar meč, a zabeležila je čak 39 vinera, naspram 16 direktnih poena Voznijacki. U prvom delu igre Julija je dva puta oduzela servis protivnici, dok su u drugom setu razmenile po dva brejka, pre dodatnog gema koji je Gerges dobila sa 7:4.

Ona će se u trećem kolu Rolan Garosa igrati sa Amerikankom Irinom Falkoni, koja u drugom kolu dobila Sesil Karatančevu sa 2:1 u setovima. Bugarka nije uspela da ponovi igru kao u duelu sa Jelenom Janković, pa je završila takmičenje u drugoj rundi.

Velikih problema imale su još tri favoritkinje, ali su uspele da pronađu put do trijumfa. Petra Kvitova ponovo je bila na ivici neuspeha protiv Silvije Soler-Espinose, pre nego što je napravila preokret i slavila rezultatom 6:7, 6:4, 6:2.

Andrea Petković takođe je zaostajala u setovima u duelu sa Lurdes Dominges-Lino, ali je nekako izvukla sledeća dva – 4:6, 6:4, 6:4.

Sara Erani je mogla mnogo ranije da savlada Karinu Viteft, ali joj Nemica nije dozvolila laganu pobedu, uzevši drugi set (6:3, 4:6, 6:2).

Komentari / 0

Ostavite komentar