Bezbrižan život sina najbogatijeg Kineza na svijetu

Najbogatiji čovek u Kini, Vang Đijanlin, čije se bogatstvo procenjuje na 35 milijardi evra, poznat je po rasipništvu, a njegov sin se zdušno trudi da ne zaostane za njim.

Zanimljivosti 28.05.2015 | 06:51
Bezbrižan život sina najbogatijeg Kineza na svijetu

Za početak, Vang Sikong, jedini sin kineskog tajkuna, toliko voli svog psa da mu je kupio čak dva “Eplova” sata od preko hiljadu evra, a njegove fotografije, sa satovima na prednjim nogama, postovao na kineskoj društvenoj mreži Veibo.

Satovi nisu jedini skupoceni poklon koji je njegov haski Vang Keke dobio ovog meseca. Početkom meseca Vang mu je poklonio ružičastu “Fendi” tašnicu, sa kojom se takođe slikao.

Razmaženi haski Vang Keke ima vlastiti profil i gotovo 700.000 pratilaca.

U zemlji u kojoj se jaz između bogatih i siromašnih sve više povećava, fotografije su izazvale burne reakcije. U Kini “Eplov” sat košta između 1.000 i 1.800 evra, što je više od prosečne službeničke plate u velikim gradovima.

Mnogi kineski mediji opisali su Sikonga kao “bogatog i nezrelog”.

Sikong jedino dete Vanga Đijanlina, najvećeg tajkuna u Kini, koji ima dva privatna aviona, svoj fudbalski klub i kompaniju za proizvodnju luskuznih janti, on se nimalo ne usteže da prikaže svoje bogatstvo.

U januaru je iznajmio ceo hotelski kompleks u Saniji, kienskoj Floridi, da bi proslavio 27. rođendan, a “T-ara”, njegov omiljeni ženski bend iz Koreje, održao je privatni koncert za njega i njegove goste.

Osim toga, finansirao je svoju omiljenu žensku grupu u Japanu AKB48 sa skoro 2,5 miliona evra.

Vang Sikong je rođen 1988. u Dalijanu, gradu od šest miliona stanovnika, na istočnoj obali Kine, gde mu se otac devedesetih godina obogatio trgovinom nekretnina. Osnovnu školu je završio u Singapuru, a zatim je studirao filozofiju na Koledžu u Vinčesteru i Univerzitetskom koledžu u Londonu.


Ubrzo nakon što se vratio u Kinu, dobio je akcije očevog lanca bioskopa “Vanda” u vrednosti od 14.000 miliona evra i stekao imidž bogatog i rasipnički nastrojenog klinca.

Otac mu je poklonio 70 miliona evra da osnuje vlastitu kompaniju “Puzi kapital”, specijalizovanu za kompjuterske igrice, koje obožava.

Na svom profilu na Veibu Sikong sebe naziva “mužem svih građana”, “udovcem” (iako nikada nije bio oženjen) i kaže da je biseksualac.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar