Pripreman atentat na vladiku Amfilohija!

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je danas da su bezbednosne službe uoči referenduma 2006. godine imale informacije da se priprema likvidacija mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Region 27.05.2015 | 22:17
Pripreman atentat na vladiku Amfilohija!

On je na premijerskom satu, odgovarajući na pitanje lidera SNP-a Srđana Milića da li vidi sebe kao odgovornog u delu rasvetljavanja političke pozadine ubistva glavnog i odgovornog urednika Dana Duška Jovanovića, rekao da su likvidaciju planirali protivnici nezavisnosti Crne Gore, preneli su crnogorski mediji.

"Imali smo bezbednosno poverljive informacije da će protivnici nezavisnosti pokušati likvidaciju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija kako bi pojačali težinu tvrdnji o nepouzdanoj bezbednosti Crne Gore i navodnoj beskrupuloznosti vlasti", rekao je Đukanović u Skupštini Crne Gore. Kada je reč o istrazi o ubistvu Duška Jovanovića, glavnog urednika lista Dan, crnogorski premijer je rekao da je vlada podržala tu istragu i naveo da je i on dao doprinos istrazi.

Sudstvo i Tužilaštvo od prvog dana imali su podršku izvršne vlasti, kazao je Djukanović odgovarajući na pitanja poslanika povodom 11. godišnjice ubistva Jovanovića. "Verujem da je postupak istrage vođen u dobrom smeru. Nažalost, još se nije došlo do epiloga kojim bi se do kraja rasvetlilo ovo krivično delo. I dalje nedostaju dokazi da bi se potvrdile sumnje koje su postojale i kod policije i drugih državnih organa koji su se bavili ovim predmetom", istakao je premijer Crne Gore.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

berane

27.05.2015 21:33

Sampion sa stilom u korupciji je Montenegro,Rs mala kopija tog klisea,Amfilohije smeta toj vlasti u Cg samo oko Ostroga.Inace Amfilohije licno daleko od cojstva i junastva kao i njegovi progonitelji.

ODGOVORITE
Name

SAŠA

28.05.2015 05:05

KO JE UBIO SAŠU MARKOVIĆA?

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

28.05.2015 05:09

Pljackasi klasicni,sta drugo reci!

ODGOVORITE