Slobodna klupa u Sanderlendu za Jokana!!!

Dik Advokat sačuvao je "crne mačke" u Premijer ligi i otišao. Sada nema prepreke za dolazak Slaviše Jokanovića.

Fudbal 29.05.2015 | 11:20
Slobodna klupa u Sanderlendu za Jokana!!!

Holandski fudbalski stručnjak Dik Advokat napustio je klupu engleskog premijerligaša Sanderlenda, potvrđeno je na sajtu kluba.

Advokat je obavestio čelnike da ne želi da nastavi saradnju sa Sanderlendom pošto mu je istekao ugovor.

"Imam 68 godina i moram da donosim odluke sa više aspekata. Nekoliko klubova me je kontaktiralo, ali trenutno ne želim da radim. Zahvalio bih predsedniku kluba Liju i navijačima na svemu, ostvarili smo cilj, a Sanderlend je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri", rekao je Advokat za klupski sajt.

Kao jedan od glavnih kandidata da ga nasledi spominje se menadžer Votforda Slaviša Jokanović, koji je senzacionalno vodio klub iz Londona ove sezone u Čempionšipu, ali je potom označen kao trener s kojim se ne računa u narednoj sezoni.

Prema jednoj verziji priče, Votford nije smatrao da je Jokanović čovek koji bi trebalo da ih vodi kroz Premijer ligu, čime su pokazali veliko nepoštovanje prema našem treneru, a prema drugoj verziji priče, naš trener, koji je u međuvremenu postao pravi hit na Ostrvu, izneo je neprihvatljive finansijske uslove pred vlasnika Votforda, svestan da ga čekaju na severu, bilo u Njukaslu, bilo u Sanderlendu.

Šta god da je od ta dva tačno, veća je verovatnoća da će Jokan voditi crveno-bele naredne sezone, nego ostati među crveno-žutima.

Advokat je je sredinom marta preuzeo "crne mačke", sa kojima je uspeo da obezbedi opstanak u Premijer ligi.

Prethodno je četiri meseca vodio reprezentaciju Srbije, a bio je još u PSV Ajndhovenu, Rendžersu, Borusiji iz Menhengladbaha, Zenitu, AZ Alkmaru, kao i selekciji Holandije, UAE, Belgije i Južne Koreje.

Komentari / 0

Ostavite komentar