Mehdić i Hasanović pušteni iz pritvora

Kasim Mehidić i Avdulah Hasanović, osumnjičeni za vrbovanje Nerdina Ibrića koji je u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku ubio policajca, a dvojicu ranio, danas su uz mjere zabrane pušteni iz pritvora, potvrdio je Srni Mehidićev branilac Senad Dupovac.

Bosna i Hercegovina 27.05.2015 | 21:20
Mehdić i Hasanović pušteni iz pritvora

Dupovac je naveo da je Mehidić, koji je bio u pritvoru u Busovači mjesec dana, danas izašao uz mjere koje mu zabranjuju napuštanje mjesta boravka i zabranu sastajanja sa određenim licima.

"Mehidić je iskazao volju za saradnjom sa Tužilaštvom, te je u svom iskazu na sva njihova pitanja dao odgovore na nekoliko stranica. Zbog tih okolnosti Tužilaštvo je predložilo mjere zabrane, umjesto novog produženja pritvora", rekao je Dupovac.

Mehidić i Hasanović uhapšeni su 28. aprila u akciji Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH zbog povezanosti sa terorističkim napadom u Zvorniku.

Policajac Dragan Đurić ubijen je 27. aprila uveče u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Holland

27.05.2015 19:25

Pa dobro sad,ona 32 pustena na slobodu,ova 2 pustena na sloboda.koga ba laze ova policija.i mup..samo dizu tinzije.ovim hapsenjima.

ODGOVORITE
Name

samo vas posmatram

27.05.2015 19:31

Kako vas bre nije sramota, e moj Djurke za kakvu drzavu ti dade zivot

ODGOVORITE
Name

popaj

27.05.2015 19:43

Gospodo policija ne odredjuje pritvor niti pusta iz pritvora.PItajte postupajuceg tuzioca zasto su pusteni.

ODGOVORITE
Name

Tuzba

27.05.2015 19:51

Znaci nema terora ni terorizma.Da ima teroristi se ne bi pustili.Svi oni koji su ih nazivali da su teroristi trebaju da tuze.Islamska Zajednica u Bosni takodje treba podnijeti prijavu protiv organa RS-a jer su ih nazivali islamski teroristi.Napominjem u Zvorniku jeste izvrseno krivicno djelo i nek odgovaraju koji su to izvrsili ili pomagali.

ODGOVORITE
Name

Sjedite s mirom

27.05.2015 19:54

Ovi non-stop hapse pa puštaju. Samo troše pare na te akcije.

ODGOVORITE
Name

Rajko

27.05.2015 20:27

Gospodine policija radi svoj posao hapsi a veliki ljudi pustaju kriminalce na slobodu,policija je za to nemocna.

ODGOVORITE