Džerardovo oproštajno pismo...

Nadam se da ću opet služiti Liverpulu! Živa legenda Enfilda se pozdravila sa navijačima Redsa...

Fudbal 30.05.2015 | 15:00
Džerardovo oproštajno pismo...

Odiseji je došao kraj. Posle 27 godina u klubu Stiven Džerard napušta Enfild. Sa nadom da će se vratiti. Malo je verovatno kao igrač, ali Stivi Dži zaslužuje da bude deo kluba čiji je simbol. I u kojem su mu se, kako kaže u otvorenom pismu navijačima objavljenom u listu Liverpul Eho, ostvarili snovi.
"Ceo život sam navijač Liverpula i tako će i ostati. Nadam se da ću se jednog dana vratiti i ponovo služiti klubu. Osećam da bih u nekoj ulozi mogao još da doprinesem", napisao je Džerard koji je tokom 17 sezona na seniorskom nivou za Redse odigrao 710 utakmica.

Glava bi želela još, telo polako izdaje, pa će Džerard karijeru nastaviti u ipak mnogo manje zahtevnoj MLS ligi i dresu LA Galaksija.
"Želim da u ovim poslednjim godinama svoje karijere igram svake nedelje i zato se radujem novom izazovu u LA Galaksiju. Predstavljali Liverpul toliko godina bila je apsolutna privilegija. Bilo je to iskustvo koje te učini skromnim. Iskustvo koje ću negovati do kraja života".

Negovaće dakle i silne poraze zbog kojih su ga navijači protivničkih klubova toliko često ismevali poslednjih godina. Fudbal je to. Džerard se ipak ne osvrće na maliciozne komentare dežurnih kritičara.
"Često su me ljudi pitali o pritisku na mojim plećima, ali nikad to nisam shvatao kao teret, već kao ogromnu čast da nosim kapitensku traku toliko dugo. Uvek sam davao sve od sebe i trudio da ličnim primerom vodim druge. Ali danas je vreme da se osvrnem iza sebe i kažem hvala vama navijačima za veličanstvenu podršku koju ste mi davali u protekle dve decenije. Pomogli ste mi da ostvarim svoje snove i podarili uspomene koje ne bih menjao ni za šta na svetu", poručio je Džerard.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar