Ministar nije zaposlen u Ministarstvu?!

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske dala je Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske za poslovanje u prošloj godini mišljenje sa rezervom.

Republika Srpska 27.05.2015 | 14:02
Ministar nije zaposlen u Ministarstvu?!

U izvještaju je konstatovan niz finansijskih nepravilnosti i propusta u sistematizaciji.

Ministarstvo industrije, emergetike i rudarstva RS je prošle godine izvršilo otpis i isknjižavanje potraživanja od privrednog društva „Tehnički remont", a.d. Bratunac, u iznosu od 4.627.000 maraka, radi konverzije tih potraživanja u redovne akcije pomenutog privrednog društva u vlasništvu Republike Srpske.

Međutim, taj potez Vlade je bio neustavan, ocijenila je revizija.

Revizija javnih institucija je služba koja kada nešto napiše neko mora i da snosi odgovornost za posljedice koje su nastale. Pošto nema odgovornosti, onda je u Republici Srpskoj moguće i to da ministar industrije, energetike i rudarstva radi u ministarstvu bez zasnovanog radnog odnosa. A revizija je ustanovila da je u tim okolnostima radio nekadašnji ministar Željko Kovačević.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Дрекавац

27.05.2015 15:00

Гдје је Мишићка да га заштити од рада на црно? Јадни министар, сигурно му и доприносе не уплаћују!

ODGOVORITE
Name

Brod

27.05.2015 15:43

Hitno čovjeku isplatiti jednokratnu pomoć sa biroa za zapošljavanje i prijaviti nadležnom centru za socijalni rad, da bi mogao ostvariti socijalnu pomoć.

ODGOVORITE
Name

Bl

27.05.2015 16:40

....a kuca mu nova ko skola....ima taj za praunucad

ODGOVORITE