RG: Federer i Simon lagano idu dalje!

Drugi reket sveta Rodžer Federer bez problema se plasirao u treće kolo Rolan Garosa, pošto je bio bolji od Španca Marsela Granoljersa. Francuski teniser Žil Simon ostvario je sigurnu pobedu protiv Slovaka Martina Kližana, dok je iznenađenje drugog kola za sada eliminacija Fernanda Verdaska.

Tenis 27.05.2015 | 16:40
RG: Federer i Simon lagano idu dalje!

Federer je protiv Granoljersa slavio sa 6:2, 7:6 (7:1), 6:3, posle jednog sata i 47 minuta igre.

U borbi za četvrto kolo, Federer će se sastati sa pobednikom susreta između Kipranina Markosa Bagdatisa i Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine.

Federer je trijumfom nad Granoljersom po 14. put u karijeri prošao u treće kolo na drugom Gren slemu sezone. Protiv španskog tenisera nije imao velikih problema, ali mu je rival najveći otpor pružio u drugom setu.

Prvi i treći set Švajcarac je dobio relativno lako, dok je Granoljers uspeo da izbori taj-brejk u drugom. Međutim, tada je na terenu postojao samo Federer, a u prilog tome govori činjenica da je Španac osvojio samo jedan poen.

Protiv Granoljersa, Federer nije savršeno servirao, imao je samo 64 odsto ubačenog prvog servisa, ali je rivalu tokom celog meča prepustio samo 17 poena na svom servisu. Dva puta je dozvolio Špancu da mu oduzme servis, a uzvratio mu je sa pet brejkova, što mu je bilo više nego dovoljno za siguran trijumf.

Simon je protiv Kližana slavio sa 7:5, 6:2, 6:3, posle dva sata i 28 minuta igre. U narednom kolu 12. nosioca na drugom Gren slemu sezone čeka pobednik duela između Letonca Ernestsa Gulbisa i Nikolaa Maua.

Verdasko, koji je postavljen za 32. nosioca, poražen od Nemca Benjamina Bejera sa 6:4, 0:6, 1:6, 7:5, 10:8.

Dalje je prošao i Ukrajinac Sergij Stahovski, koji je bio bolji od Stiva Džonsona iz Sjedinjenih Država sa 6:2, 3:6, 6:7, 6:7.

U četiri seta je slavio i Švajcarac Stanislas Vavrinka, koji je sa 6:3, 6:4, 5:7, 6:3 slavio protiv srpskog tenisera Dušana Lajovića.

Veliko iznenađenje priredio je Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine, eliminisavši Markosa Bagdatisa, pa je tako osigurao duel sa drugim reketom sveta Rodžerom Federerom.

Komentari / 0

Ostavite komentar