Liga BiH: Igokea povela protiv Širokog!

Košarkaši Igokee u prva tri minuta napravili seriju 11:0 i prednost sačuvali do kraja. Široki prišao na "minus dva" početkom posljednje četvrtine, ali "igosi" serijom 16:0 prelomili meč i stigli do prve pobjede u finalnoj seriji - 65:54.

Košarka 26.05.2015 | 23:15
Liga BiH: Igokea povela protiv Širokog!

U finalnoj seriji plej-ofa za šampiona BiH, koja se igra na tri dobijene utakmice, košarkaši Igokee stigli su do prve pobjede protiv Širokog.

IGOKEA - ŠIROKI 65:54 (23:10, 11:14, 13:18, 18:12)

Igokea i Široki šestu godinu zaredom odlučuju o šampionu Bosne i Hercegovine. Osvajanjem prvog mjesta u reglarnom dijelu Lige 6, Igokea je stekla prednost domaćeg terena u finalnoj seriji i iskoristila je.

Već na samom otvaranju susreta tim Željka Lukajića napravio je veliku prednost, 11:0 u prva tri minuta i uspio je da je zadrži do kraja.

Ponajbolji igrač "igosa" Brejdi Heslip pogodio je trojku na samom startu susreta za 3:0 i bilo je to sve što je Kanađanin uradio u ovom meču. Do kraja nije pogodio niti jedan koš, a sav teret pao je na leđa iskusnog Branka Jorovića, koji je briljirao u prvom poluvremenu, te Duška Bunića, Dušana Katnića i Džonatana Džonsa u nastavku meča.

Aleksandrovčani su tokom većeg dijela meča uspijevali da drže Širokobriježane na 10 i više poena zaostatka, ali kada je Toni Katić početkom četvrte četvrtine pogodio trojku i smanjio na 47:45, činilo se da bi mogli gledati uzbudljivu završnicu u Laktašima.

Ipak, kratkotrajno opuštanje košarkaši Igokee nadoknadili su velikom serijom 18:0, prelomili susret i zasluženo stigli do prvog trijumfa.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi na kraju je bio centar Duško Bunić sa 14 poena (devet skokova), a po dva manje postigli su Jorović, Katnić i Džons. Katić je za Široki ubacio 11 poena, dok su po poen manje dodali Ivan Novačić i Josip Naletilić. Kori Remekun bio je sjajan u skoku, uhvatio je čak 15 lopti.

Drugi meč završnice prvenstva igra se u subotu u dvorani "Pecara" od 20:15 časova.

Za razliku od prošle sezone, ove je ulog u finalu je ogroman. Šampion će naredne sezone igrati u ABA ligi.

IGOKEA: Dimić 3, Heslip 3, Jorović 12 (4sk), Knežević, Milošević, Čakarević 9 (4 sk), Radukić, Drenovac, Bunić 14 (9 sk), Maravić, Katnić 12, Džons 12.

ŠIROKI: A. Mikulić, Mimica, Katić 11, J. Mikulić 2, Ćorić 5, Bilinovac 8, Luburić, Karačić, Novačić 10 (4 sk), Bošnjak 2, Naletilić 10, Remekun 6 (15sk).

Komentari / 0

Ostavite komentar