Pijaca na ''Rajku Mitiću'': Koga za trenera?!

Uprava ne može da obezbedi normalne uslove za funkcionisanje kluba, ali izgleda da bi svako voleo da dovede svog trenera!

Fudbal 27.05.2015 | 23:30
Pijaca na ''Rajku Mitiću'': Koga za trenera?!

Umesto normalne i opuštene atmosfere posle završetka sezone, u Crvenoj zvezdi se tek sada zakuvalo kao da sezona počinje. Licitira se imenom novog trenera, plejada sportskih radnika i pregalaca u upravi kluba nikako da se složi oko jednog kandidata.

Crvena zvezda je došla u situaciju da je jedva sakupila dovoljno igrača za utakmicu, a sada već bivši trener Lalatović nije ni znao gde su mu pojedini igrači uoči poslednjeg kola. Lalatović je u poslednjem kolu imao samo 15 igrača na raspolaganju, međutim u upravi nema tih problema. Njih 19 na rukovodećim funkcijama treba da se dogovori oko izbora novog trenera, kako je i priznao potpredsednik Ivica Tončev.

Doduše, Tončev je i jedini koji je napravio konkretan korak i predložio trenera. Svi ostali ćute nakon što su danima po medijima puštali probne balone, zabavljali javnost i pomerali mozak navijačima. Otkako je postalo jasno da Lalatović odlazi, nekolicina trenera je pomenuto kao moguće rešenje za vruću klupu na Marakani.

Milorad Kosanović koji je bio prvi kandidat je i dalje u igru, a i juče je neko iz uprave Crvene zvezze bio u kontaktu sa njim. Midorag Grof Božović je bio samo šarena laža za navijače, da se malo smire strasti posle neuspešne sezone i amortizuje nezadovoljstvo zvezdaške javnosti. Terzićev pik je norveški stručnjak Trond Solid, ali nije jasno šta će stranac u klubu u kojem nema para. Po običaju se barata i imenom Milovana Rajevca koji je ranije bio želja Dragana Džajića, pa možda je počasni predsednik i sada umešao prste.

Ozbiljan kandidat je i dalje bivši igrač Risto Vidaković, čije šanse zavise od dolaska Vlade Stošića na funkciju sportskog direktora. Stošić jer sarađivao sa Vidakovićem u Betisu i insistiraće na njegovom dovođenju. Ali, prvo treba Stošić da se dogovori sa glomaznim rukovodećim aparatom Zvezde.
„Govoriću o treneru tek ako budem preuzeo funkciju, dotad ne bih ništa o tome. Obavili smo prvi ozbiljan rauzgovor, videćemo kako će se stvari dalje odvijati. Danas, sutra će biti sve mnogo jasnije“, rekao je Stošić za Žurnal.

Za razliku od Tončeva, drugi potpredsednik Slaviša Kokeza se drži po strani i bavi se rušenjem Tomislava Karadžića, a predsednik kluba Svetozar Mijailović se ne meša mnogo u posao oko izbora novog trenera.

Kako sada stvari stoje Filipović, Kosanović i Vidaković su najozbiljniji kandidati. U anketi možete da date glas o najboljem rešenju za mesto trenera Crvene zvezde.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Grobar delija

27.05.2015 21:38

Ko god dodje u CZ,nece vidjeti kraj polu-sezone ,prvo treba FSJ sa Karadzicem jos jednim da se otkaci za sva vremena ,pa da dodje neki trener.

ODGOVORITE