RG - Jelena: Ja sam najveći krivac za sve!

Jelena Janković rekao je posle eliminacije u prvom kolu Rolan Garosa da nije problem protivnik, već ona, zbog straha nakon brojnih povreda.

Tenis 26.05.2015 | 23:00
RG - Jelena: Ja sam najveći krivac za sve!

Srpska teniserka je već na startu turnira izgubila od 106. teniserke sveta Sesil Karatančeve iz Bugarske u dva seta.

"Nema veze sa protivnicom preko puta, ko god da je. Problem sam ja, nespremna sam i nisam opuštena. Samim tim ne mogu da igram svoju igru. Dosta grešim, srljam, imam sto opcija u glavi. Baš sam loša, čak me sramota što sam tamo", rekla je Jankovićeva.

Jankovićeva je kao glavni uzrok slabijih rezultata ove godine istakla brojne probleme sa povredama, koje je muče od kraja 2014.

"Tada sam povredila leđa pa sam dva meseca sam morala da pauziram. Trebalo mi je dosta vremena samo da igram normalan tenis jer sam se i bojala. Krenula sam malo bolje da igram, da se osećam sigurnijom, a onda sam se opet povredila, pocepala sam mišić u Dohi. Vratila sam se u Indijan Velsu i igrala finale, odmah posle toga povredila sam stopalo u Čarlstonu, kost koju moram da operišem. Stalno gore-dole, ne mogu da budem u sredini. Sve ide jedno s drugim, i manjak treninga i sigurnost, strah koji mi se uvukao", istakla je Jankovićeva u Parizu.

Naterenu je bilo očigledno da Jankovićeva ne može da odgovori rivalki na pravi način.

"Dosta sam sporija i to se vidi. Ja sam jedna od bržih igračica na turu, a jedva sam se pomerala. Čim bi me pomerala malo u stranu, ja bih jedva stigla do lopte. To nisam ja. Kada bi oduzeli noge nekom brzom igraču, on ne bi bio taj igrač. Pogotovo je na šljaci bitno kretanje, rad nogu, nameštanje. Kad god me pomerila ja sam bila u problemu, ili bih pogrešila ili bih jedva prebacila do mreže, ili bi jedva dobacila do nje. Stajala sam frontalno, nisam mogla da se okrenem. Pošto imam povredu butine, da bi malo sačuvali stavili su mi zavoj koji mi je limitirao pokret. Sve to je uticalo na moju sigurnost i igru. Sada mogu da nađem 300 razloga, ali nisam se dovoljno spremila, nisam imala dovoljno vremena da se spremim za ovaj turnir, propustila sam skoro celu sezonu na šljaci, niti sam 100 odsto zdrava. Tako je, kako je", istakla je naša teniserka.

Iako je bila u podređenom položaju, Jankovićeva je ipak imala priliku da se vrati u meč i izbori treći set.

"Mogu neke stvari da izvučem na talenat na borbu, mogla sam i danas da sam imala malo sreće u drugom setu. Da sam uzela loptu da izjednačim na 5:5. Ko zna, možda ne bih izdržala treći set jer nemam dovoljno kondicije, ali možda i bih. Ali nije mi bilo suđeno. Možda je i bolje ovako, da se oporavim 100 odsto, da se spremim fizički, da ojačam telo, da ga dovedem u normalu. Nisam u formi, nemam snage, telo ne može da izdrži napore da igram na ovom nivou. Samo mi je bitno da sam zdrava da kada izađem na teren da ne moram da stojim na mestu. Ne smem da se opustim, plašim se da slučajno nešto ne istegnem", zaključila je JJ.

Komentari / 0

Ostavite komentar