RG: Rafi trebalo 110 minuta do 2. kola, Sok šokirao Grigora!

Devetostruki osvajač Rolan Garosa, Rafael Nadal uspešno je započeo takmičenje u Parizu, pošto je u tri seta savladao Kventina Halisa – 6:3, 6:3, 6.4. Američki teniser Džerk Sok priredio je iznenađenje u prvom kolu Rolan Garosa izbacivši bugarskog tenisera Grigora Dimitrova u tri seta 7:6, 6:2, 6:3.

Tenis 26.05.2015 | 20:20
RG: Rafi trebalo 110 minuta do 2. kola, Sok šokirao Grigora!

Sedmi teniser sveta sa 18-godišnjim Francuom, iako je trenutno 296 teniser sveta uspeo u nekoliko navrata da namuči Španca, ali ne i da ga ozbiljnije ugrozi.

Maljorčanin je ubacio 69 odsto prvog servisa, osvojio je 14 od 16 poena na mreži, pet puta je oduzeo servis rivalu i napravio je samo 13 neiznuđenih grešaka, uz 25 vinera.

Nadal je do vođstva u setovima stigao posle malo više od pola časa igre, otvorio je duel brjkom, zatim napravio još jedan u petom gemu, da bi mlađani Francuz uspeo da mu uzvrati već u narednom. Međutim, kako je otvorio set – tako ga je i završio – brejkom.

U drugom delu igre viđena je nešto veća borba, a Halis je propustio i priliku da u prvoj fazi seta oduzme servis rivalu. Kazna je stigla u šestom gemu, posle nekoliko dobrih forhenda Nadala, koji je kasnije lagano priveo i drugi set kraju i najavio trijumf. Gledali smo gotovo identičan treći set, Španac nije srljao, sačekao je pad u igri rivala, po peti put u meču oduzevši mu servis za laganih 3:0 za početak nadmetanja u Bulonjskoj šumi.

Nadal će se u borbi za šesnestinu finala sastati sa pobednikom duela Nikolas Almagro – Aleksandr Dolgopolov.

Sok će u narednoj rundi igrti sa boljim iz duela Viktor Estrelja – Pablo Karnero Busta.

Džek Sok je do trijumfa stigao posle nešto manje od dva sata igre, "tesno" je bilo samo u prvom setu koji je završen posle taj brejka, a obojica tenisera osvajala su svoje servis gemove.

Izjednačena borba vodila se i na početku drugog, da bi u nastavku Sok sa dva brejka stigao do 2:0. U trećem setu je jednom oduzeo servis Bugarinu i to je bilo dovoljno da 37. teniser sveta izbaci 11.

Komentari / 0

Ostavite komentar