RG: Nieminen jeste borben, ali je Novak mnogo bolji!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom na Fincem Jarkom Nieminenom sa 6:2, 7:5, 6:2.

Tenis 26.05.2015 | 19:40
RG: Nieminen jeste borben, ali je Novak mnogo bolji!

Đokoviću i Nieminenu je to bio šesti međusobni susret i peta pobeda srpskog tenisera.

Prvi reket sveta u drugom kolu će igrati sa boljim iz susreta Luksemuržanina Žila Milera i Paola Lorencija iz Italije.

Đoković je posle brejka na početku prvog seta bez problema poveo, da bi do 2:0 stigao tek posle preokreta, s obzirom da je borbeni Nieminen vodio sa 4:1. Prvi reket sveta preokreće i osvaja set. Osvojio je devet uzastopnih gemova i stekao veliku prednost u trećem setu koju protivnik niej uspeo da stigne, pa se Đoković bez većih problema plasirao u narednu rundu.

Tok meča:

Novak je od početka susreta počeo da pritiska Nieminena, posle 0:15, Finac se malo probudio, ali je srpski teniser uspeo da izjednači i brzo stigne do brejk prilike. Iako je Nieminen uspeo da je spase, prvi reket sveta je odmah izborio novu, a finski teniser nije ni mogao da reaguje.

Iako je Đoković potom imao probleme na svom servisu, a Nieminen mu ozbiljno pretio, nije rivalu dozvolio da mu vrati na isti način i poveo je sa 2:0. Finac je u narednom gemu prekinuo Novakov niz, a potom mu ozbiljno pripretio na servisu, međutim, srpski teniser mu nije dozvolio da dođe do šanse za brejk - 3:1.

U petom gemu viđena je sjajna razmena udaraca, u kojoj su obojica tenisera pokušala da nadmudre rivala, a na kraju je Nieminen poslao duboku lopticu tik uz liniju, pa je i Novak morao da mu aplaudira. Finac je do kraja tog gema uspeo da se približi Novaku, da bi najbolji teniser sveta potom ponovo potvrdio brejk prednosti.

Srpski teniser je nastavio da preti Nieminenu i to se isplatilo novim brejkom i prilikom da već u sledećem gemu završi set. Novak je to uspeo i to tako što je iskoristio prvu set loptu posle 35 minuta igre.

Na startu drugog seta obojica tenisera su bili sigurni na svojim servisima. Tako je bilo sve do četvrtog gema, kada je Nieminen oduzeo servis srpskom teniseru, da bi ga potom i potvrdio za 4:1. Uzbudljivo je bilo u narednom gemu, viđeno je par atraktivnih poena na obe strane, uz veliku brobu. Nieminen je imao novu brejk loptu, ali na kraju Đoković osvaja svoj serivs gem.

Potom je i Finac prilično lako osvojio gem, pa je prvi reket sveta servirao za ostanak u setu, što mu je i pošlo za rukom. Konačno Đoković pravi brejk kada je to bilo najpotrebnije i smanjuje rezultat na 5:4, potom ga i potvrđuje, pa borba u drugom setu kreće ispočetka - 5:5. Ostao je srpski teniser u naletu, zaigrao je mnogo bolje, drugi put oduzeo servis protivniku, dobro je servirao u nastavku stigao do tri set lopte i devetim uazstopnim poenom osvaja set sa 7:5.

Dobru igru s kraja drugog seta Đoković je preneo i u treći gde je brzo poveo sa 2:0, iako je protivnik imao dve brejk lopte. U trećem gemu je dva puta propuštao brejk priliku, da bi iz trećeg puta bio uspešan za 3:0. Posle četiri uzastopna gema u trećem setu, a devet ukupno, Nieminen konačno prekida Đokovićev niz i smanjuje rezultat na 4:1 i to bez izgubljenog poena. Ipak, srpski teniser ništa ne prepušta slučaju, uzvraća istom merom, pa će Finac servirati za ostanak u meču. Tri puta je Đoković imao meč loptu, ali je borbeni Finac uspeo da produži duel na još jedan gem, posle kog srpski teniser stiže do trijumfa - 6:2.

Komentari / 0

Ostavite komentar